Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έχει ξεσπάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες. 

«Δεμένα» παραμένουν τα πλοία ανοιχτού τύπου στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.

Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον 'Αγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο. Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

Η κακοκαιρία έχει πλήξει και την Αιτωλοακαρνανία. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή