Δωρεά Πλοίου Γενικής Υποστήριξης από τον Πάνο Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

Δωρεά Πλοίου Γενικής Υποστήριξης από τον Πάνο Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, με τον οποίο συνυπέγραψε την αποδοχή δωρεάς ενός Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ανοικτής θαλάσσης, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, η ευγενική δωρεά του οποίου θα συμβάλει στην επαύξηση των δυνατοτήτων υποστήριξης της αποστολής και των έργων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος, Αντιναύαρχο (εα) Κωνσταντίνο Μαζαράκης-Αινιάνα.

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3000 τόνων και ηλικίας κάτω των είκοσι ετών είναι ναυπηγημένο για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα.

Οι εξαιρετικές προδιαγραφές κατασκευής, σε συνδυασμό με την ευκολία αλλαγής της διαμόρφωσης ανάλογα με την αποστολή, προσδίδουν στο πλοίο επιχειρησιακή ευελιξία για υποστήριξη πλοίων στην ανοικτή θάλασσα και όχι μόνο. Η σχεδίαση του σκάφους έχει γίνει με γνώμονα την αξιοπιστία του υλικού, την οικονομία συντήρησης και την εξοικονόμηση προσωπικού. Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δυο κύριες μηχανές που στρέφουν δυο άξονες και τρεις βοηθητικές προπέλες οι οποίες σε συνδυασμό με εκτεινόμενο σύστημα αζιμουθίου επιτρέπουν στο πλοίο να παραμένει δυναμικά ακίνητο (dynamic Positioning) πάνω από οποιοδήποτε σημείο του βυθού. Διαθέτει γερανό και μεγάλο αριθμό δεξαμενών διαφόρων τύπων συνολικής χωρητικότητας 6000 κυβικών μέτρων. Διαθέτει σημαντικές δυνατότητες πετρέλευσης εν πλώ, πυρόσβεσης και ρυμούλκησης ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάσωση  άνω των διακοσίων ναυαγών. Η ταχύτητα του πλοίου είναι της τάξης των 14 Κόμβων.

Η δωρεά γίνεται με την βεβαιότητα ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στόλου στην ανοικτή θάλασσα και θα καλύψει με τεχνικοοικονομικά καλύτερους όρους αποστολές Διοικητικής Μέριμνας που τώρα καλύπτει με πλοία παλαιάς τεχνολογίας τα οποία έχουν μεγάλες ανάγκες συντήρησης και στελέχωσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή