Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την επίσκεψη Πομπέο

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την επίσκεψη Πομπέο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε στο Σύνταγμα και ακολούθησε πορεία προς στην αμερικανική πρεσβεία, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, φώναξαν συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και αποχώρησαν.

Νωρίτερα, προκλήθηκε ένταση στη Βασιλέως Κωνσταντίνου όταν διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ δεν έχει γίνει έως τώρα προσαγωγή.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την επίσκεψη Πομπέο-1

Παράλληλα, σημειώνεται ότι είναι κλειστοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και στην κάθοδο της Βασ.Σοφίας.

Δήλωση Δημ. Κουτσούμπα

Νωρίτερα, ο ΓΓ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση του, τόνισε:

«Η υπογραφή της νέας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα η διατήρηση και η επέκταση των στρατιωτικών αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, οδηγούν μόνο σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια τον ελληνικό λαό, σε ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση την περιοχή, σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή σε επεμβάσεις, σε αποστολές εκτός συνόρων και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γι' αυτό υψώνουμε από σήμερα ένα στεντόρειο "όχι" απέναντι σε όλα αυτά. Συνεχίζουμε τον αγώνα, συνεχίζουμε την αντίσταση».

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν και στη Θεσσαλονίκη μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο», εκφράζοντας την αντίθεση τους στην ανανέωση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΛΑΑΑΣ, ΟΚΔΕ, κ.α.), κινήσεις και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η πορεία διήλθε από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου ακούστηκαν αντιπολεμικά συνθήματα, με κύρια αιτήματα την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων από τη χώρα, την απεμπλοκή της χώρας από τους «ιμπεριαλιστικούς» σχεδιασμούς, την καταγγελία της συμφωνίας, κ.α.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ολοκληρώνοντας τη διαμαρτυρία τους και αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή