Παγκόσμιο Στίβου: Ολα πήγαν καλά για τον Κόου

Παγκόσμιο Στίβου: Ολα πήγαν καλά για τον Κόου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στο στάδιο «Καλίφα» της Ντόχας του Κατάρ και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, ήταν το καλύτερο που έγινε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αρκετός θόρυβος σχετικά με την οργάνωση, τη συμμετοχή του κόσμου, τον καύσωνα, αλλά και την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Κατάρ, ο Κόου τόνισε στο BBC πως το άθλημα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση: «Είναι αρκετά ξεκάθαρο πως η απόδοση των αθλητών μας το έκανε το καλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχαμε ποτέ».

Οι αθλητές πρόσφεραν υψηλό θέαμα, όμως το στάδιο δεν γέμισε ποτέ και αυτό προβλημάτισε τους διοργανωτές, όπως και τους αθλητές. Τις πρώτες οκτώ ημέρες, ο μέσος όρος προσέλευσης δεν ξεπερνούσε τις 20.000 θεατές, σε ένα στάδιο που χωράει 48.000, ενώ μόλις 7.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον γυναικείο τελικό των 100 μέτρων. Ο επικεφαλής της διοργάνωσης, Νταχλάν Αλ Χαμάντ, εξήγησε πως το να γεμίζεις ένα στάδιο δεν είναι καθόλου εύκολο. «Είναι μια πρόκληση για όλα τα αθλήματα. Οι πρώτες δύο ημέρες ήταν πολύ δύσκολες. Ελπίζω όμως να είδατε ότι τις τελευταίες ημέρες το γήπεδο γέμιζε, γιατί οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν τα αποτελέσματα των αθλητών», τόνισε.

Τα αρνητικά κρούσματα, όμως, δεν ήταν λίγα. Το ντόπινγκ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ακόμη ένα πρωτάθλημα στίβου. Ο πρώην προπονητής του Μο Φάρα, Αλμπέρτο Σαλαζάρ, κρίθηκε ένοχος για διακίνηση τεστοστερόνης και παρεμβάσεις στη διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ και καταδικάστηκε με αποκλεισμό. Πολλοί αθλητές του δέχθηκαν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με τη σχέση που είχαν με τον προπονητή, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάσει ολόκληρη τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με τον πρώην ολυμπιονίκη Μάικλ Τζόνσον, η απόφαση να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Κατάρ ήταν λάθος και αυτή την άποψη φαίνεται πως υιοθετούν αρκετοί αθλητές. Το ντόπινγκ εξακολουθεί να ταπεινώνει τον κλασικό αθλητισμό, ενώ και τα άδεια καθίσματα πρέπει να προβληματίσουν τον Κόου αλλά και την IAAF.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή