Τραγικός επίλογος για την οικογένεια Μαυρίκου

Τραγικός επίλογος για την οικογένεια Μαυρίκου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος, χθες το πρωί, της μητέρας και του αδελφού του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, που τον Ιούνιο του 2016 είχε βρει τραγικό θάνατο στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε προσκρούσει στο στηθαίο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Πρόκειται για την 76χρονη Σοφία Μαυρίκου και τον 53χρονο γιο της Θεόδωρο, που στις 11.30 π.μ. έπεσαν με το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Mercedes A-Class, στη θάλασσα, στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Ανασύρθηκαν νεκροί από δύτες του Λιμενικού και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τζάνειο, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, το αυτοκίνητο οδηγούσε η 76χρονη. «Κόλλησε» πίσω από προπορευόμενο φορτηγό, προκειμένου να περάσει την μπάρα ασφαλείας στην είσοδο του λιμανιού και αφού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, έπεσε στη θάλασσα. Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν το Λιμενικό και στο σημείο έσπευσαν δύτες και ένα πλωτό. Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα και ακολούθησε η ανέλκυση του Ι.Χ. από τον βυθό. Οπως διαπιστώθηκε, οι δύο σοροί ανήκαν στη Σοφία και τον Θεόδωρο Μαυρίκο, μητέρα και αδελφό του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τα δύο σκυλιά της οικογένειας, εκ των οποίων μόνο το ένα κατάφερε να βγει ζωντανό στην επιφάνεια. Η έρευνα για το συμβάν ανετέθη στο λιμενικό τμήμα Κερατσινίου και από τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος των δύο αποδίδεται σε αυτοκτονία. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες και μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες η οδηγός του Ι.Χ., λίγο πριν κολλήσει το πόδι της στο γκάζι, κατανάλωσε ηρεμιστικά χάπια.

Κατά τον συνήγορο της οικογένειας Αλέξη Κούγια, η 76χρονη Σοφία Μαυρίκου είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά τον θάνατο του γιου της, το 2016, ενώ ο 53χρονος γιος της Θεόδωρος αντιμετώπιζε χρόνια, σοβαρά ψυχικά προβλήματα. Αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Porsche Cayenne που οδηγούσε είχε τυλιχθεί στις φλόγες μετά την πρόσκρουσή του στο προστατευτικό στηθαίο εξαιτίας ελαττωματικού, μεταχειρισμένου ανταλλακτικού που είχε τοποθετηθεί εν γνώσει του Μαυρίκου στον κεντρικό άξονα του οχήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή