Τα χρέη οδηγούν την ΕΠΟ σε μνημόνιο

Τα χρέη οδηγούν την ΕΠΟ σε μνημόνιο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους λόγους της κακής οικονομικής κατάστασης της ΕΠΟ κατονόμασε ο πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος στη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, προκειμένου να ζητήσει τη λήψη μέτρων (μειώσεις μισθών, περιορισμός συνεδριάσεων επιτροπών κ.ά.) και να αιτηθεί στις FIFA και UEFA τη χορήγηση δανείου 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Γραμμένος υποστήριξε ότι έγιναν έξοδα για το VAR που δεν είχαν υπολογιστεί, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου είναι μειωμένα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, ο περυσινός τελικός Κυπέλλου που διεξήχθη χωρίς την έκδοση εισιτηρίων προκάλεσε έξοδα και δεν έφερε έσοδα, και παράλληλα μειώθηκε αρκετά το χρέος των 13 εκατομμυρίων που έχει παραληφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις. Τέλος τόνισε ότι υπάρχει μπλοκάρισμα των χρημάτων του προγράμματος «FIFA Forward» από την ίδια τη FIFA, λόγω κακής διαχείρισης που έγινε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Η πλευρά των FIFA και UEFA, που εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση από τους κ. Χούμπελ και Φούσεκ, παρότρυνε τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής να εξουσιοδοτήσουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ να πάρει μέτρα και να κάνει περικοπές, διότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα της δανειοδότησης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλές απόψεις για το τι φταίει για την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας και αποφασίστηκε το προεδρείο να συνεδριάσει, να αιτηθεί δάνειο και να καταλήξει σε μέτρα περιστολής εξόδων. Το άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 να αναβληθεί η επόμενη αγωνιστική του Κυπέλλου, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση και να δεχθεί το αίτημα των ομάδων της κατηγορίας, το οποίο είναι η μείωση, σε σχέση με το ποσό που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος, να φτάσει το 40% αντί του 50% που προτείνει η ΕΡΤ. Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόταση της Cosmote για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου έναντι 1,25 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή