Τσεκάρονται τα πρώτα εισιτήρια για το Euro

Τσεκάρονται τα πρώτα εισιτήρια για το Euro

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βέλγιο έγινε προχθές το βράδυ η πρώτη ομάδα που παίρνει και μαθηματικά την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, καθώς με έξι γκολ από το 28΄ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, και εννιά συνολικά συνέτριψε το ατυχές Σαν Μαρίνο (9-0) και διατήρησε το απόλυτο με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με τέρματα 28-1, σκορπά τον τρόμο και προβάλλει πλέον ως βασικό φαβορί για το τρόπαιο το προσεχές καλοκαίρι. Στον ίδιο όμιλο η επίσης πειστική Ρωσία αρκείται σε μια ισοπαλία αύριο στη Λευκωσία με την Κύπρο για να πάρει κι αυτή το εισιτήριο, μετά το εμφατικό 4-0 επί της Σκωτίας προχθές στη Μόσχα.

Αντιθέτως, η Ολλανδία εξακολουθεί να είναι… μία στο καρφί και μία στο πέταλο, καθώς χρειάστηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις για να κάμψει την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-1 στο Ρότερνταμ. Οι Βορειοϊρλανδοί μάλιστα προηγήθηκαν στο 75΄… ξυπνώντας τους Ολλανδούς που έκαναν την ανατροπή και πλέον είναι ένα βήμα πριν από την πρόκριση, αρκεί να μην ηττηθούν τον Νοέμβριο στο Μπέλφαστ. Αύριο η Ολλανδία αγωνίζεται στη Λευκορωσία.

Αίσθηση ακόμη προκάλεσαν το χατ τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με το οποίο η Πολωνία κατέβαλε 3-0 τη γηπεδούχο Λετονία προχθές, και το εντυπωσιακό γκολ ενός αμυντικού, του Μάρτιν Χιντερέγκερ που συνέβαλε στη νίκη με ανατροπή της Αυστρίας επί του Ισραήλ με 3-1 στη Βιέννη.

Τα φώτα στην Κοπεγχάγη

Το μεγάλο ματς στο αποψινό πρόγραμμα αρχίζει στις 7 στην Κοπεγχάγη και φέρνει αντιμέτωπες τη Δανία και την Ελβετία. Οι δύο ερυθρόλευκες ομάδες θα έχουν ήδη υπ’ όψιν το αποτέλεσμα της πρωτοπόρου του ομίλου Ιρλανδίας στη Γεωργία –μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τους Ιρλανδούς– και θα δώσουν σκληρή μάχη καθώς έχουν ήδη χάσει έδαφος έναντι της Ιρλανδίας και τα περιθώρια στενεύουν πια.

Η Δανία ίσως χρειάζεται περισσότερο τη νίκη, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα δώσει τον υπέρτατο αγώνα πρόκρισης στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία, ενώ την Τρίτη η Ελβετία έχει εντός έδρας τους Ιρλανδούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και με δεδομένο το εντυπωσιακό 3-3 τον Μάρτιο στη Βασιλεία όταν οι Ελβετοί προηγούντο με 3-0 ώς το 84΄ και τελικά οι Δανοί ισοφάρισαν, το αποψινό ντέρμπι του ομίλου προβλέπεται συναρπαστικό.

Στον έκτο όμιλο η κούρσα για το δεύτερο εισιτήριο, πίσω από την άνετη Ισπανία, συνεχίζεται απόψε με την τέταρτη Νορβηγία να φιλοξενεί τους Ισπανούς στο Οσλο την ώρα που η δεύτερη στον όμιλο Σουηδία στη Μάλτα κι η τρίτη Ρουμανία στα Νησιά Φερόε θα έχουν θεωρητικά ευκολότερο έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή