Κ. Χατζηδάκης: 60.000 πολίτες χρωστούν τα μισά οφειλόμενα της ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: 60.000 πολίτες χρωστούν τα μισά οφειλόμενα της ΔΕΗ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να αλλάξει στάση και να γίνει πιο εποικοδομητικός» στο θέμα της ψήφου των αποδήμων δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας «το έχει ανάγκη η δημοκρατία μας».

Και προσθέτει: «Εμείς έχουμε άλλωστε πει ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς προκειμένου να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή που θα είναι για το καλό του οικουμενικού ελληνισμού».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει ότι «μπορεί η επιχείρηση να στάθηκε όρθια, αντιμετωπίζει όμως ακόμη πολλές προκλήσεις και μια οριζόντια ιδιωτικοποίηση δεν θα ήταν προς το παρόν ελκυστική για υποψήφιους επενδυτές».

Επισημαίνει ότι «από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα η αξία της μετοχής της στο Χρηματιστήριο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί» και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς θεωρούν ότι μπορεί αυτός που σχεδόν γκρέμισε μια εταιρεία, να κατηγορεί αυτόν που τη σταθεροποιεί και της δίνει προοπτική, για απαξίωση».

Μιλώντας για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι το θέμα αυτό έχει πληγώσει τη ΔΕΗ σε σημείο, όπως λέει, «τα μισά από αυτά που οφείλονται στην επιχείρηση να τα χρωστούν μόλις 60.000 συμπολίτες μας».

Και διαβεβαιώνει ότι «σε ό,τι αφορά στους φτωχότερους συμπολίτες μας υπήρχε και θα εξακολουθήσει να υπάρχει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έτσι ώστε να έχουν ειδική μεταχείριση, όπως αρμόζει να έχουν».

Τέλος, ερωτηθείς για το ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο ενεργειακό παιχνίδι, ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι «η Ελλάδα με σχέδιο και σοβαρότητα αναλαμβάνει το ρόλο που της αναλογεί σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», ενώ σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, δηλώνει ότι «αυτός ο προϋπολογισμός είναι απτή απόδειξη ότι όσα λέγαμε προεκλογικά γίνονται πράξη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή