Συγγνώμη και δωρεάν νερό στα Τρίκαλα

Συγγνώμη και δωρεάν νερό στα Τρίκαλα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρίζοντας εμπράκτως τις ευθύνες του δήμου για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων ύδρευσης που γίνονται σε μία περιοχή των Τρικάλων, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου προχώρησε σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται στη χώρα μας και θυμίζει περισσότερο νοοτροπία βορειοευρωπαϊκής χώρας. Δεν αρκέστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά τους ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσουν τέλη ύδρευσης για τον χρόνο της καθυστέρησης.

Πρόκειται για έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης που ξεκίνησαν στην οδό Απόλλωνος στα Τρίκαλα τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να υφίστανται επί πεντάμηνο ταλαιπωρία και να διαμαρτύρονται. Ο κ. Παπαστεργίου επέπληξε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου που δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους όλο αυτό το διάστημα (ΔΕΥΑΤ και Τεχνικές Υπηρεσίες) και απευθύνθηκε με επιστολή του στους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής. «Θα ήθελα εκ μέρους των συναρμόδιων υπηρεσιών του δήμου μας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά να σας ζητήσω συγγνώμη για την πολύμηνη ταλαιπωρία που υφίστασθε στα πεζοδρόμια μπροστά από τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις σας, αναφέρει στην επιστολή του και συνεχίζει: «Σαφέστατα υπήρχαν αστοχίες ως προς τον ορθό προγραμματισμό και την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών… Είναι γεγονός ότι ότι μερικές φορές ο δήμος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός στον προγραμματισμό και στην εκτέλεση των έργων του, αφού διαρκές δεδομένο στις δράσεις του θα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη».

Ο κ. Παπαστεργίου, ακολούθως, γνωστοποιεί στους κατοίκους την απόφασή του να μην καταβληθούν τα ποσά για την ύδρευση: «Με δεδομένη την ταλαιπωρία σας και ως έμπρακτο δείγμα συγγνώμης, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δόθηκε εντολή προς την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης (ΔΕΥΑΤ), ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε ειδική έκπτωση επί των λογαριασμών ύδρευσης της περιοχής σας για το τελευταίο τετράμηνο, εξαιτίας των πλημμελών υπηρεσιών που σας παρασχέθηκαν το παραπάνω χρονικό διάστημα».

Σε δηλώσεις του εξάλλου ο δήμαρχος Τρικκαίων αναγνώρισε ότι στην περίπτωση της οδού Απόλλωνος έγιναν πολλά λάθη, μίλησε για «συνδυασμό ασυνεννοησίας και ατυχίας» και έκανε γνωστό ότι κάλεσε τους υπεύθυνους και τους ζήτησε «σε πολύ αυστηρό τόνο να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί πρόκειται για μια κατάσταση που δεν τιμά το πρόσωπο της υπηρεσίας και του δήμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή