ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Παρασκευής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η «Τούρτα», το «Κοχύλι», ο «Τηλεφωνικός θάλαμος» και η «Βιολέτα» είναι τα τέσσερα σποτάκια του φετινού, επετειακού, 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που υπογράφει ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για μικρού μήκους ταινία σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος (φωτ.). Ο δημιουργός κοιτάζει με ζεστασιά την πόλη και το φεστιβάλ, αναδεικνύει το ανθρώπινο, πλουραλιστικό πρόσωπο ενός θεσμού, κατορθώνοντας να πλάσει, στον ελάχιστο χρόνο του σποτ, στιγμές και χαρακτήρες. Η παραγωγή είναι της Ελένης Κοσσυφίδου, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ωνάση.

(...) Αλλαγές στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μια μέρα μετά την ανακοίνωση των μελών του. Η Κάλλια Παπαδάκη αντικαθίσταται από την Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου, καθώς η συγγραφέας συμμετέχει ως σεναριογράφος σε μια παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί από το ΕΚΚ.

(...) Νικητής του νέου διεθνούς βραβείου φωτορεπορτάζ Yannis Behrakis είναι ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Associated Press Νταρ Γιασίν ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό με τη δουλειά του «Κασμίρ: ένας πόλεμος χωρίς τέλος», με μία σειρά 24 φωτογραφιών τραβηγμένων μεταξύ 2016 και 2019. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 15.000 ευρώ με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ