ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενα προσωπικό ταξίδι

Ο Πέτρος Κλαμπάνης έχει κατακτήσει ήδη ένα ιδιαίτερο μουσικό στυλ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Tην τέταρτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Irrationalities», την οποία ηχογράφησε με ένα μικρό μουσικό σχήμα (piano trio) και συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Eυρωπαίους μουσικούς, τον πιανίστα Kristjan Randalu από την Εσθονία και τον κρουστό και ντράμερ Bodek Janke από την Πολωνία, παρουσιάζει ο Πέτρος Κλαμπάνης σήμερα το βράδυ στο Gazarte.

Ο μουσικός από τη Ζάκυνθο, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, έχει κερδίσει, μέσα από τις προηγούμενες κυκλοφορίες και τις ζωντανές εμφανίσεις, αναγνώριση ως «ένας αξιοθαύμαστος δεξιοτέχνης μουσικός και δημιουργός» (JazzTimes) και «ένας καλλιτέχνης που πάντα μιλάει από καρδιάς» (Downbeat).

Η μουσική του Πέτρου Κλαμπάνη είναι μια μέθοδος έρευνας, προσωπικής αναζήτησης και περιπλάνησης. Στην παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις εννιά συνθέσεις του δίσκου ζωντανά συνοδεία video βασισμένου στα στοιχεία του project: ταξίδια, πόλη και φύση. Πρόκειται για ένα διαφορετικό live, με τον ρομαντισμό και τον δυναμισμό να αντιπαρατίθενται και να συνυπάρχουν. Από το πρώτο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο με χιούμορ Easy Come Easy Go, μέχρι αυτό που δείχνει πόσο λογικό μπορεί να είναι κάτι μέσα στον παραλογισμό του, όπως το ομότιτλο του δίσκου Irrationality.

Εναρξη στις 10 μ.μ. Βουτάδων 32, Αθήνα.

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ