Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Mάρτιν Σκορσέζε και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έχουν κερδίσει το δικαίωμα να κριτικάρουν τη Marvel, δήλωσε ο Τζον Φαβρό, σκηνοθέτης του «Iron Man», σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Αυτοί οι δύο τύποι είναι ινδάλματά μου, δεν θα έκανα αυτό που κάνω αν δεν υπήρχαν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μπορούν να λένε ελεύθερα ό,τι πιστεύουν σχετικά με τα μπλοκμπάστερ σούπερ ηρώων.

(…) Το βραβείο «Κριστόφ Κισλόφσκι» θα λάβει τον επόμενο μήνα σε ειδική τελετή στην Πολωνία ο ηθοποιός Εντουαρντ Νόρτον, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ Energa Camerimage. Πρόσφατα ο Αμερικανός ηθοποιός έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο δράμα «Motherless Brooklyn», μια ιστορία τοποθετημένη στη δεκαετία του 1950. Η ταινία θα λάβει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

(…) Δύο πρωτοπόρες μορφές του ρομαντισμού τιμά η συναυλία «Μπετόβεν: 250 χρόνια – 70 χρόνια από τον θάνατο του Στράους» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ξεκινάει με τη συμφωνική εισαγωγή «Ο θάνατος του λόρδου Βύρωνα» του Φίλιππου Τσαλαχούρη, έργο-παραγγελία της ορχήστρας, αφιερωμένο στον μεγάλο φιλέλληνα. Ακολουθεί το λυρικό Κοντσέρτο για όμποε του Στράους, όψιμη δημιουργία, που ξεδιπλώνει τις μελωδικές δυνατότητες του οργάνου. Σολίστ, ο ομποΐστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Γιάννης Οικονόμου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη δυναμική Τέταρτη Συμφωνία του Μπετόβεν που αποπνέει ευθυμία και τρυφερότητα. Στο πόντιουμ επιστρέφει ο Λουκάς Καρυτινός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή