Πρόσωπα της Παρασκευής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συναισθηματική φόρτιση επενδύεται η επιστροφή της Μαρίνας Αμπράμοβιτς (φωτ.) στη γενέτειρά της, το Βελιγράδι, όπου στο εξαιρετικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης παρουσιάζεται για μερικούς μήνες ακόμη η έκθεση με τίτλο «The Cleaner». Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, που είναι η πιο διεθνής και διάσημη καλλιτέχνις της Σερβίας, δήλωσε στους New York Times ότι η συγκίνηση την έχει καταβάλει, καθώς εκθέτει έπειτα από δεκαετίες στην πατρίδα της. Η πρωτοσέλιδη συνέντευξή της στην εφημερίδα εστιάζει στη νοσταλγία, παρότι η έκθεση είναι αναδρομική, με περισσότερα από 120 έργα.

(…) Στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, παγκόσμιο ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσει η πολυσυζητημένη έκθεση για την Τροία που θα εγκαινιαστεί στις 21 Νοεμβρίου, με εξάρχουσα μορφή αυτή του Ερρίκου Σλίμαν, όπως διακινείται από το επικοινωνιακό επιτελείο του μουσείου. Απεικονίζεται σε πίνακα του Sidney Hodges από το 1877. Το Βρετανικό Μουσείο ετοίμασε, όπως ισχυρίζεται, την πληρέστερη και πιο διαδραστική έκθεση για την Τροία που έχουμε δει ποτέ.

(…) Από τους σημαντικότερους στοχαστές της σύγχρονης φιλοσοφίας, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς θα είναι στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Περί φιλίας» (εκδ. Μεταίχμιο) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου (19.00), στο «Λεξικοπωλείο» στο Παγκράτι (Στασίνου 13). Θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή του, Θεοφάνη Τάση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή