Δύο βλέμματα, 60 χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δύο βλέμματα, 60 χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμπληρώνει, φέτος, τις 60 διοργανώσεις του: σημαντικές, ναι, ομοιογενείς καθόλου. Αυτό που ξεκίνησε το 1960, ως «Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου», που πέρασε μέσα απ’ όλα τα ρεύματα, αλλά και τις πολιτικές αλλαγές της χώρας, που άλλαξε σταδιακά προφίλ κι έγινε Διεθνές, στο όνομα αλλά και στην πράξη, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό και καθοριστικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και του σινεμά του κόσμου.

Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων του, το Φεστιβάλ, ζήτησε από δύο δημοσιογράφους που το παρακολουθούν ανελλιπώς εδώ και, περίπου, 35 χρόνια, και συνεχίζουν, σήμερα, ενεργές και δραστήριες, να κάνουν μια αναδρομή στο θεσμό, αξιολογώντας, κρίνοντας, ζυγίζοντας βιώματα και στόχους.

Η Βένα Γεωργακοπούλου (Η Εφημερίδα των Συντακτών) και η Μαρία Κατσουνάκη (Καθημερινή), συνομιλούν σε μια μεταξύ τους συνέντευξη, συνοψίζοντας το παρελθόν της διοργάνωσης, κοιτάζοντας κατάματα το παρόν της  αλλά και "βλέποντας" το μέλλον της.

Το βίντεο είναι παραγωγή του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή