Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Εξαργύρωση» της νίκης στη Μόσχα με Μακάμπι

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Εξαργύρωση» της νίκης στη Μόσχα με Μακάμπι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα αρχή που έδειξε ότι έκανε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, πριν από 48 ώρες, με τη σπουδαία νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, χρειάζεται και την ανάλογη συνέχεια στο σημερινό παιχνίδι με τη Μακάμπι, στο ΣΕΦ (21.30), ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση τους, πλησιάζοντας στην όγδοη.

Πέραν της επιβράβευσης για τη νίκη επί της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης, τα κίνητρα των φιλάθλων του Ολυμπιακού για να συρρεύσουν στις εξέδρες είναι ελκυστικά. Πρώτον, για να δουν τους νεοαποκτηθέντες Ρότσεστι και Ριντ και δεύτερον, για να υποδεχθούν τον πρώην προπονητή τους, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Στο ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ και Μιλουτίνοβ, που προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα, και μέχρι το μεσημέρι θα κριθεί ποιοι θα μπορέσουν να αγωνισθούν, ενώ στη διάθεση του Κεστούτις Κεμζούρα δεν θα είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος απέφυγε τη ρήξη χιαστού στον προχθεσινό αγώνα, αλλά θα μείνει εκτός δράσης για μία εβδομάδα. 

«Η Μακάμπι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα και από αυτή “ταΐζει” την επίθεσή της. Είναι πολύ ικανοί στο κλέψιμο και ασκούν μεγάλη πίεση στην μπάλα. Είναι μια ομάδα που παίζει σκληρά. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την ΤΣΣΚΑ, αλλά τα “κλειδιά” θα είναι παρόμοια», τόνισε ο Κεμζούρα, ενώ ο Σφαιρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία της προηγούμενης ομάδας του: «Ο Ολυμπιακός έρχεται έπειτα από μια τεράστια νίκη. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και με υψηλά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης».

Το σημερινό πρόγραμμα, που θα ολοκληρώσει την έκτη αγωνιστική: Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις, Μπασκόνια – Μπάγερν, Ρεάλ – Αλμπα Βερολίνου, Βαλένθια – Βιλερμπάν και Αρμάνι – Μπαρτσελόνα.

• Η κατάρριψη του αήττητου της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό βοήθησε την Μπαρτσελόνα να βρεθεί μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ύστερα από πέντε αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Καθηλωμένη στην προτελευταία θέση (μαζί με Ερυθρό Αστέρα και Αλμπα) παραμένει η Φενέρμπαχτσε (1 νίκη – 4 ήττες), που ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι (67-55). Η Ρεάλ γνώρισε δεύτερη ήττα στη διοργάνωση από την Μπάγερν (95-86) στο Μόναχο, ενώ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πέτυχε και δεύτερη εκτός έδρας νίκη, κόντρα στη Ζαλγκίρις (70-82).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή