Στην Αθήνα ο Πιτίνο, σήμερα μιλάει με ΕΟΚ

Στην Αθήνα ο Πιτίνο, σήμερα μιλάει με ΕΟΚ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H έκδηλη ανυπομονησία του Ρικ Πιτίνο, κατά την άφιξή του χθες στην Αθήνα, να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας μπάσκετ και η βούλησή του να εργαστεί αφιλοκερδώς και μόνο για την τιμή που θα του γίνει να είναι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προμηνύουν την οριστικοποίηση της συμφωνίας της ΕΟΚ με τον 67χρονο Αμερικανό προπονητή, στη συνάντηση που θα έχει το πρωί, στα γραφεία της ομοσπονδίας με τον Γ. Βασιλακόπουλο. Σαράντα επτά χρόνια μετά τον ερχομό του αείμνηστου Ρίτσαρντ Ντουκσάιρ στην Ελλάδα για την καθοδήγηση της εθνικής ομάδας, ο Πιτίνο θα γίνει ο δεύτερος Αμερικανός τεχνικός που θα λάβει την ευθύνη της δύσκολης αποστολής της ελληνικής ομάδας να κατακτήσει την πρώτη θέση του προολυμπιακού τουρνουά (23-28 Ιουνίου 2020) και να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο προπονητής-θρύλος του NCAA τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την Εθνική, εξετάζοντας όλες τις επιλογές των διαθέσιμων διεθνών παικτών που θα καλέσει και να σχεδιάσει το πρόγραμμα της σύντομης προετοιμασίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι έτοιμος να συζητήσω για την Εθνική, θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, θα το κάνω για την αγάπη μου για την Ελλάδα και τον κόσμο της. Δεν θέλω χρήματα. Ούτε ένα νόμισμα! Για εμένα είναι τιμή να αναλάβω την ομάδα. Θα προπονήσω για την αγάπη μου για το άθλημα. Αυτοί οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Το κίνητρο είναι μεγάλο για να τους προετοιμάσω. Θέλω να δω ποιους παίκτες θα έχουμε, πώς θα φέρουμε τον Κώστα Κουφό και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μίλησα με τον Θανάση. Δεν ήθελα, όμως, να ενοχλήσω τον Γιάννη, γιατί είναι συγκεντρωμένος στο ΝΒΑ. Ο Καλάθης θα βρίσκεται σίγουρα στην Εθνική», δήλωσε ο Πιτίνο, που θα συναντηθεί και με τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή