«Τελικός» τίτλου για τη Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ

«Τελικός» τίτλου για τη Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι «συγκρούονται» αύριο Κυριακή (18.30) στο Ανφιλντ για τη 12η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Επειτα από 11 αγωνιστικές, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει αήττητη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, ενώ την ακολουθεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στη δεύτερη θέση, με 25. Παρόλο που έχει ολοκληρωθεί μόλις το 1/3 της σεζόν, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για το ντέρμπι που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τον τίτλο. Παράλληλα, πρώην ποδοσφαιριστές και ειδικοί δημοσιογράφοι, τονίζουν πως εάν η Σίτι ηττηθεί, δεν θα υπάρχει επιστροφή για τους «πολίτες».

Ο εκρηκτικός μπακ της Σίτι, Κάιλ Ουόκερ, δεν συμφωνεί πως η ερχόμενη αναμέτρηση πρόκειται περί ζωής ή θανάτου: «Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν. Πολλοί μιλούν για τη μάχη που θα κρίνει τον τίτλο, όμως τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

Τα… αίματα έχουν ανάψει από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, όταν ο Γκουαρδιόλα, μετά το φινάλε της 11ης αγωνιστικής (Αστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2, Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1), τόνισε για τον σταρ της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ: «Μερικές φορές βουτάει, μερικές φορές έχει το ταλέντο να σημειώνει απίθανα γκολ στο τελευταίο λεπτό».

Υστερα από τη νίκη της Λίβερπουλ για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ (2-1 την Γκενκ), ο Γιούργκεν Κλοπ δεν άφησε αναπάντητη την «πρόκληση» από τον Ισπανό: «Ο Μανέ δεν είναι παίκτης που βουτάει και στη φάση στην οποία αναφέρεται υπάρχει επαφή. Απορώ πάντως πώς την είδε τόσο γρήγορα μετά το δικό τους ματς…», με τον τεχνικό της Σίτι να σχολιάζει: «Αφού το είπε ο Γιούργκεν, το είπαν και ο διαιτητής και το VAR, τότε όλοι είναι σωστοί κι εγώ είμαι λάθος».

Η τελευταία ήττα της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ ήρθε πριν από 2,5 χρόνια, τον Απρίλιο του 2017, όταν είχε ηττηθεί από την Κρίσταλ Πάλας με 1-2. Εκτοτε, οι «κόκκινοι» μετρούν ένα ιστορικό αήττητο σερί στο γήπεδό τους, 47 αναμετρήσεων. Οσον αφορά αποκλειστικά το πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ είναι αήττητη εδώ και 28 παιχνίδια. Η τελευταία της ήττα ήρθε τον Ιανουάριο στο Μάντσεστερ. Αντίπαλός της ήταν η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τα συμπεράσματα… δικά σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή