Νοέμβριος αλλά οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν πολύ ζεστές

Νοέμβριος αλλά οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν πολύ ζεστές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις βροχές και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών και την πτώση του υδράργυρου,  οι ελληνικές θάλασσες εξακολουθούν να έχουν θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα για μήνα Νοέμβριο.

Αν και ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με έντονα φαινόμενα στη χώρα μας,  η έλευση του φθινοπώρου δεν έχει όμως επηρεάσει μέχρι στιγμής τις θάλασσες.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αυτήν την περίοδο οι ελληνικές θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τα στοιχεία σχετικά με την απόκλιση των επιφανειακών θερμοκρασιών της θάλασσας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές, δείχνουν ότι οι ελληνικές θάλασσες είναι αυτές τις ημέρες έως και τρεις βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή τιμές.

Αυτό μάλιστα επιδρά και στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή