Εκρηξη κατά τις δοκιμές στο Starship του Ελον Μασκ

Εκρηξη κατά τις δοκιμές στο Starship του Ελον Μασκ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Το Starship, το διαστημόπλοιο πολλαπλών χρήσεων που αναπτύσσει η εταιρεία SpaceX, θα αργήσει να κάνει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, μετά τη χθεσινή έκρηξη, κατά τη διάρκεια φόρτωσης καυσίμων στις δεξαμενές του. Η έκρηξη κατέστρεψε τη μύτη του πυραύλου και γέμισε την περιοχή, στην πλατφόρμα εκτόξευσης Μπόκα Τσίκα του Τέξας, με πυκνό λευκό καπνό.

Ο επικεφαλής και υπεύθυνος σχεδιασμού της SpaceX Ελον Μασκ χαρακτήρισε το περιστατικό «όχι εντελώς απροσδόκητο», καθώς ο σκοπός ήταν να φανεί ποια είναι η μέγιστη πίεση προωθητικών υλικών που μπορεί να αντέξει ο πύραυλος. Ο Μασκ προσέθεσε ότι το διαστημόπλοιο MK-1, που εξερράγη χθες, θα αποσυρθεί και ότι η εταιρεία αναπτύσσει παράλληλα και το μοντέλο ΜΚ-3, το οποίο είναι πιθανότατα αυτό που θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση στα 20 χλμ. επάνω από την επιφάνεια της Γης.

Σε αντίθεση με τη NASA, που ξοδεύει χρόνια δοκιμάζοντας όλα τα εξαρτήματα των πυραύλων, ώστε να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο προβλημάτων, η SpaceX αναπτύσσει, με ξεχωριστές ομάδες σε ξεχωριστά ερευνητικά εργαστήρια, κάθε φορά περισσότερους από έναν πυραύλους, επισπεύδοντας τις διαδικασίες και αφήνοντας περιθώριο για αποτυχίες.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή