Μαύρες κηλίδες στον Αγνωστο Στρατιώτη

Μαύρες κηλίδες στον Αγνωστο Στρατιώτη

Κύριε διευθυντά

Οπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, μπροστά από το σύμβολο του πολιτεύματός μας, το ελληνικό Κοινοβούλιο, βρίσκεται το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Ο τοίχος που περιβάλλει το μνημείο έχει σε πολλά σημεία χαραγμένα πεδία μαχών των Ελλήνων (π.χ. Υψωμα 731, Καλπάκι, Κύπρος κ.λπ.) στα οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν ηρωικά για την ελευθερία της πατρίδας.

Ενα σημαντικό μέρος των χαραγμένων αυτών λέξεων καλύπτεται από έντονες μαύρες κηλίδες, προϊόντα της συσσωρευμένης υγρασίας και φθοράς του τοίχου από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σε Ελληνες και ξένους επισκέπτες δημιουργεί ιδιαίτερα δυσάρεστη εντύπωση αυτή η εικόνα η οποία φανερώνει αδιαφορία, έλλειψη φροντίδας και σεβασμού προς το εμβληματικό μνημείο. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποια Αρχή είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του μνημείου;

Αν θέλουμε να τιμάμε την ιστορία και τους προγόνους μας, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η καθαριότητα του τοίχου του μνημείου και να αποκαλυφθούν ξανά τα, κρυμμένα μέχρι στιγμής από την υγρασία, ένδοξα πεδία μαχών των Ελλήνων.

Κυριακος Γ. Κουβελακης, Βιοστατιστικός

Μαύρες κηλίδες στον Αγνωστο Στρατιώτη-1

Eικόνες από τη δεκαετία του ’60 παρελαύνουν εν χορώ στο εργαστήρι της μνήμης υπό τους ήχους του ιστορικού άσματος του Scott McKenzie «San Francisco» που κατέκτησε περίοπτη θέση στο διεθνές αλφαβητάρι του  αντισυστημισμού της εποχής, δίνοντας παλμό μεταξύ άλλων και στο κίνημα των χίπις. Η πόλη έχει αλλάξει αλλά ο μύθος της ανανεώνεται, λαμπρύνεται και διαχέεται παγκοσμίως. Στη φωτογραφία, όπου αχνοφαίνονται οι λόφοι του Μπέρκλεϊ, συνάντηση χρωμάτων στην παλέτα του σούρουπου, από τη «χρυσή πύλη» του Ειρηνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή