Τσάβι Ρόκα: «Γεννήθηκα νικητής, δεν έχω μαγικό ραβδί»

Τσάβι Ρόκα: «Γεννήθηκα νικητής, δεν έχω μαγικό ραβδί»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεννημένος νικητής και έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση εμφανίστηκε ο Τσάβι Ρόκα τόσο ενώπιον των παικτών του Παναθηναϊκού όσο και των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» παρουσιάστηκε το μεσημέρι από την ΠΑΕ σε συνέντευξη Τύπου και το απόγευμα συστήθηκε και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στους οποίους τόνισε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για οτιδήποτε χρειαστούν από εκείνον. Εδειξε ένα πολύ φιλικό πρόσωπο και απέπνεε μια σιγουριά για τη δουλειά του, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στους νέους συνεργάτες του από τη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων, μηδέ του Γιώργου Δώνη εξαιρουμένου, είχαν πάει στο Κορωπί για να είναι παρόντες στην επίσημη παρουσίασή του.

Ο Καταλανός ξεναγήθηκε στο «Γ. Καλαφάτης» και αύριο θα επιστρέψει στην Ισπανία για να τακτοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της μετακόμισης της οικογένειάς του στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Τσάβι Ρόκα έδειξε καλά διαβασμένος για το μέγεθος του Παναθηναϊκού και το ρόστερ που αναλαμβάνει, όπως και για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει. Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Παναθηναϊκό και ευχαριστώ όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν. Εχω όρεξη να δουλέψω. Θέλω να βοηθήσω και να φέρουμε εις πέρας το πρότζεκτ. Ξέρω τι σημαίνει να είμαι εδώ, ξέρω το μεγαλείο του συλλόγου. Με πολλή δουλειά θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές δυνατότητες, είναι μια ομάδα που βελτιώνεται. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε όλο αυτό το υλικό για να φέρουμε εις πέρας το πρότζεκτ και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τη νέα περίοδο. Στόχος μου είναι να βοηθήσω για να πάει η ομάδα εκεί όπου η ιστορία της υπαγορεύει».

Εχοντας την εμπειρία από τη Μασία της Μπαρτσελόνα, ο κ. Ρόκα τόνισε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τα παιδιά από τις ακαδημίες, ώστε να φτάσουν έτοιμα στην πρώτη ομάδα, όπου θα πλαισιωθούν από καλούς ξένους. «Πρέπει οι παίκτες να είναι νικητές. Αυτή την αίσθηση είχα στη ζωή μου. Γεννήθηκα νικητής. Δεν έχω μαγικό ραβδί, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το παν για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός. Τα χρήματα, θα μου πείτε, κάνουν τη διαφορά, αλλά και τα εργαλεία την κάνουν. Οι ακαδημίες, οι λεπτομέρειες. Το πρότζεκτ είναι σοβαρό και ο στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε στους φιλάθλους μας την εικόνα που θέλουν. Να μας ξαναδούν μεγάλη ομάδα. Το πόσο θα μας πάρει να γίνουμε τοπ και πάλι, δεν το ξέρω. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία. Ψάχνουμε να βρούμε ισορροπία οικονομική και αγωνιστική, ώστε να κάνουμε διαχείριση χωρίς σπατάλες.  Πάντα προσαρμόζομαι με τα μπάτζετ. Πιστεύω στην καλή συνεργασία, στη συμμετοχή, όλοι είναι σημαντικοί. Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά στόχος μας είναι να βρεθούμε εδώ δύο χρόνια μετά και να δούμε πόσο έχουμε βοηθήσει τον σύλλογο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή