Τα τετράδια της γιαγιάς Αβέρωφ

Τα ιστορικά συνταγολόγια μιας αρχοντικής οικοδέσποινας, της Διαμαντίνας Ευάγγελου Αβέρωφ το γένος Λυκιαρδοπούλου, γίνονται αφορμή να ταξιδέψουμε στο Μέτσοβο, στο Κατώγι Αβέρωφ. Εκεί ετοιμάσαμε μαζί με τους απογόνους της ένα μεγαλοπρεπές ευρωπαϊκό δείπνο βασισμένο σε συνταγές που κατέγραφε στα ταξίδια της, χρησιμοποιώντας ταπεινά πλην όμως έξοχα ηπειρώτικα υλικά.



Επτά όνειρα, επτά επεισόδια ευωχίας σκηνοθετήσαμε στον γιορτινό Γαστρονόμο, με πρόσχημα το τραπέζι των Χριστουγέννων. Επτά γιορτινά μενού, καθένα από τα οποία ένας ολόκληρος κόσμος με τη δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αισθητική, ύφος.


Ο Χριστουγεννιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί στις 08/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ