Οι ιδρυτές της Google παραδίδουν τα ηνία της αυτοκρατορίας τους

Οι ιδρυτές της Google παραδίδουν τα ηνία της αυτοκρατορίας τους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 21 χρόνια, οι συνιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το τιμόνι της ιντερνετικής αυτοκρατορίας που είχαν ιδρύσει, παραδίδοντας τα ηνία της εταιρείας που έχει κεφαλαιοποίηση ύψους σχεδόν 900 δισ. δολαρίων στον Σούνταρ Πιτσάι. Ο κ. Πιτσάι είχε γίνει διευθύνων σύμβουλος της Google το 2015, ενώ αναλαμβάνει αμέσως τα ηνία της Alphabet Holding, μητρικής εταιρείας της Google.

«Αν και ήταν τρομερή τιμή να εμπλεκόμαστε στην καθημερινή διαχείριση της εταιρείας για τόσο μεγάλο διάστημα, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αναλάβουμε τον ρόλο των υπερήφανων γονέων – να προσφέρουμε συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή γκρίνια», έγραψαν χθες οι Πέιτζ και Μπριν. Οι δύο 46χρονοι δισεκατομμυριούχοι είχαν περιορίσει τα τελευταία χρόνια τις εμφανίσεις τους στην Google, ενώ θα διατηρήσουν διευθυντικές θέσεις στη μητρική εταιρεία. Ωστόσο, εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο της Alphabet μέσω των προνομιούχων μετοχών που κατέχουν.

Το 2018 τα έσοδα της Google είχαν διαμορφωθεί στα 136,8 δισ. δολάρια και τα κέρδη της στα 30,7 δισ. δολάρια με περιθώριο κέρδους 22,46%, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ηγετική τριανδρία της Google έχει επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να γίνουν ταχύτερες και περισσότερο προσωποποιημένες οι διαδικτυακές αναζητήσεις.

Ωστόσο, η Google αντιμετωπίζει όλο και εντονότερη πίεση, καθώς κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο απαιτούν από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή διαφημιστική εταιρεία παγκοσμίως ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας και περισσότερους φόρους. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η Google είναι οι υπόνοιες ότι οι δραστηριότητές της πλήττουν τον ανταγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή