Μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής για ΠΑΕ και ΚΑΕ

Μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής για ΠΑΕ και ΚΑΕ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνητρο στην Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες δίνει η κυβέρνηση με την ψήφιση από τη Βουλή διάταξης που εντάχθηκε με τροπολογία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», με την οποία μειώνεται το ύψος του φορολογικού συντελεστή στο 22% από το 45% που ισχύει για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής, την ανανέωση και τη λύση συμβολαίου συνεργασίας.

Η μείωση αποτελεί πολύ μεγάλη ανάσα για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν περιοριστεί εξαιρετικά από τα όσα ίσχυαν. Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά συναλλαγές με ποσά που υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η ημέρα του 2020, ανεξαρτήτως του χρόνου σύναψης, της ανανέωσης ή της λύσης του συμβολαίου. Η συγκεκριμένη ελάφρυνση προς τις ΑΑΕ (ΠΑΕ και ΚΑΕ) αποτελούσε επιθυμία της κυβέρνησης προκειμένου να δοθούν κίνητρα, ενώ είχε τεθεί ως αίτημα και από την πλευρά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε συναντήσεις με τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό. «Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ένα χάος και άφησε ένα πεδίο με αρκετές ΠΑΕ που παλεύουν να σταθούν όρθιες, σε ένα περιβάλλον δύσκολο, με ζητήματα των συμβολαίων που έχουν μεγάλη φορολογία», είχε δηλώσει για το θέμα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «ορίζεται η αυτοτελής φορολόγηση των ποσών που καταβάλλονται από τις ΑΑΕ στους αθλητές, που θα συμβάλλει στη δήλωση των συμβολαίων των σχετικών ποσών από τους φορολογουμένους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή