Καταληψίες Ματρόζου: Στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους – Καταγγελία για χρήση πλαστικών σφαιρών

Καταληψίες Ματρόζου: Στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους – Καταγγελία για χρήση πλαστικών σφαιρών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οι καταληψίες του κτιρίου της οδού Ματρώζου, το οποίο εκκενώθηκε χθες από τις δυνάμεις τις αστυνομίας, πυροδοτώντας και πολύπλευρη αντιπαράθεση με πολιτικές προεκτάσεις, όσον αφορά τις μεθόδους που ακολούθησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ..

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία, καταγγελία την οποία διατύπωσε το πρωί της Πέμπτης και ο αρμόδιος τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Από την πλευρά της, η Αστυνομία υπογράμμιζε επανειλημμένα από χθες ότι όλα δια της νόμιμης οδού. 

Παράλληλα, τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση «θολώνουν» την εικόνα γύρω από τι συνέβη στο Κουκάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν στην ταράτσα διπλανού κτιρίου μαζί με τον πατέρα τους, βρέθηκαν εκεί από τον χώρο της κατάληψης, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο καταληφθέν κτίριο. Παράλληλα, η Αστυνομία τόνιζε ότι κανένας εκ των καταληψιών δεν κατάφερε να διαφύγει.

Αντίθετα, οι συντάκτες της ανάρτησης, ισχυρίζονται ότι τα δύο αγόρια ουδεμία σχέση είχαν με την κατάληψη, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί  στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Σημειώνουν δε πως αφού δεν «εντόπισαν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων».

Η παραπάνω αναφορά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το κείμενο υπογράφεται από άτομα που υποστηρίζουν ότι είναι οι ίδιοι οι καταληψίες (χωρίς φυσικά να μπορεί να αποδειχθεί η ταυτότητά τους), εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή