Για αποτέφρωση στη Ριτσώνα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου

Για αποτέφρωση στη Ριτσώνα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα στην πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί – μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι – βρέθηκαν στο Α' νεκροταφείο και  είπαν το ύστατο χαίρε στον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα τελευταία 40 χρόνια την ελληνική μουσική σκηνή.

Μετά την πολιτική κηδεία, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στη Ριτσώνα, στο νέο αποτεφρωτήριο. 

Στο Α' νεκροταφείο βρέθηκαν πολλοί για το "αντίο", ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Λιάνα Κανέλλη, η Λίλα Καφαντάρη, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιάννης Κούτρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Σταματης Κραουνάκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χρύσα Ρώπα και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Δείτε εδώ αναλυτικό φωτο – ρεπορτάζ

Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη τελέσθηκε δημοσία δαπάνη, όπως αποφασίστηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή