Στήριξη στον Χάρι από την Ελισάβετ

Στήριξη στον Χάρι από την Ελισάβετ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στη βασιλική έπαυλη Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, η «συνάντηση κορυφής» μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ και των διαδόχων της, του πρίγκιπα Καρόλου και του πρωτότοκου γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, με τον «ταραξία» δούκα του Σάσεξ, πρίγκιπα Χάρι. Στόχος, η επίλυση, το ταχύτερο δυνατό, της κρίσης που πυροδοτήθηκε μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους και να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Αγγλίας και Βόρειας Αμερικής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε ότι ήταν «πολύ εποικοδομητική» και ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι δούκες του Σάσεξ θα μπορούν να διαβιούν τόσο στη Βρετανία όσο και στον Καναδά, τονίζοντας ωστόσο ότι «τα θέματα είναι πολύπλοκα και απαιτούν ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την επίλυσή τους, τις επόμενες ημέρες». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Βρετανών γαλαζοαίματων αναμενόταν να παρέμβει με βιντεοκλήση και η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης επέστρεψε στον Καναδά και στον γιο της, Αρτσι. Η βασίλισσα Ελισάβετ τόνισε: «Εγώ και η οικογένειά μου στηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να οικοδομήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να εξακολουθήσουν τα καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν πιο ανεξάρτητη ζωή, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν πολύτιμα μέλη της οικογένειάς μου». Οι δούκες του Σάσεξ κατέστησαν σαφές κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι δεν επιθυμούν να βασίζονται σε δημόσιους πόρους στη νέα ζωή τους.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, τα δύο αδέλφια, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, διέψευσαν το «προσβλητικό» –όπως δήλωσαν– δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν εξωθήθηκαν στην «έξοδο» εξαιτίας της «πολιτικής εκφοβισμού» του Ουίλιαμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δούκας του Κέμπριτζ είχε εκφράσει την Κυριακή τη λύπη του για τη ρήξη των δεσμών με τον αδελφό του. «Σε όλη μας τη ζωή αγκάλιαζα τον αδελφό μου και δυστυχώς δεν μπορώ πλέον να το κάνω. Είμαστε διαφορετικές οντότητες», δήλωσε σε φίλο του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου. «Λυπάμαι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, και να κάνω, είναι να προσπαθήσω να τους στηρίξω και να ελπίζω ότι θα έρθει ο καιρός που θα συμφωνούμε. Θέλω όλοι να παίζουμε για την ίδια ομάδα».

Ο πρίγκιπας του Εδιμβούργου Φίλιππος, σύζυγός της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος φέρεται να είναι εξοργισμένος με τον εγγονό του και τη Μέγκαν, εγκατέλειψε τη βασιλική έπαυλη το πρωί προκειμένου να μην συμμετάσχει στη συζήτηση, παρότι υποστηρίζει τη γυναίκα του. Απούσα ήταν η δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, η οποία παρέμεινε στα ανάκτορα του Κένσινγκτον με τα τρία παιδιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή