Ο εισαγγελέας του σκανδάλου Λεβίνσκι δικηγόρος του Τραμπ στην δίκη αποπομπής

Ο εισαγγελέας του σκανδάλου Λεβίνσκι δικηγόρος του Τραμπ στην δίκη αποπομπής

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπερασπιστική του ομάδα για την δίκη παραπομπής του στην Γερουσία – η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη, 21 Ιανουαρίου – ετοιμάζει και ενισχύει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του προέδρου θα είναι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πατ Τσιπολόνε και ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Τζέι Σέκουλοου.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι  στην ομάδα των συνηγόρων του προέδρου θα μετέχει  ο γνωστός συνταγματολόγος Άλαν Ντέρσοβιτς, ο οποίος «θα παρουσιάσει τα συνταγματικά επιχειρήματα κατά της καθαίρεσης» του προέδρου» όπως ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο εισαγγελέας του σκανδάλου Λεβίνσκι δικηγόρος του Τραμπ στην δίκη αποπομπής-1

Ο Ντέρσοβιτς είναι γνωστός στους νομικούς κύκλους των ΗΠΑ και όχι μόνο εδώ και δεκαετίες. Είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και μετείχε στην αποκαλούμενη “Dream Team” των δικηγόρων που, το 1995, πέτυχαν την απαλλαγή του Ο.Τζ. Σίμπσον ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του και ενός φίλου της.

Στην ίδια ομάδα θα ενταχθεί και ο πρώην εισαγγελέας Κένεθ Σταρ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως διάσημος τη δεκαετία του 1990, όταν ερευνούσε την εξωσυζυγική σχέση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την ασκούμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι.

Σύμφωνα με μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, άλλοι δύο δικηγόροι, οι Παμ Μπόντι και Ρόμπερτ Ρέι, θα ενταχθούν επίσης στην ομάδα αυτήν.Ο Ρέι είχε διαδεχτεί τον Κένεθ Σταρ στην έρευνα κατά του Κλίντον.

Επικεφαλής της ομάδων των επτά κατηγόρων θα είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Λος Άντζελες, Άνταμ Σιφ.

Η δίκη ξεκίνησε επισήμως την Πέμπτη, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και ορκωμοσία των κατηγόρων, όμως η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει ουσιαστικά την Τρίτη, με τις εναρκτήριες δηλώσεις των δύο πλευρών.

Η Γερουσία αναμένεται ότι θα απαλλάξει τον Τραμπ από τις κατηγορίες, καθώς κανείς από τους 53 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές δεν έχει ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων του Σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή