ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή από Αντ. Σαμαρά υπέρ Σακελλαροπούλου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει άδεια από τη Βουλή από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Απών από την πρώτη και όπως όλα δείχνουν και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς την ερχόμενη Τετάρτη, πυροδοτώντας σενάρια περί δυσαρέσκειας του πρώην πρωθυπουργού για την επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τον προεδρικό θώκο. Η πραγματικότητα, όπως μεταδόθηκε από στενούς συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού, είναι πως υπάρχει προγραμματισμένο εδώ και καιρό οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου ο κ. Σαμαράς έχει άδεια από τη Βουλή από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά, που επιχείρησαν να βάλουν τέλος στην παραφιλολογία περί δυσαρέσκειας, ο πρώην πρωθυπουργός θα γνωστοποιήσει με επιστολή του την πρόθεση ψήφου του στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλώνοντας πως εάν ήταν παρών θα υπερψήφιζε την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πληροφορία έγινε γνωστή χθες, κατά την ονομαστική εορτή του κ. Σαμαρά, όπου δέχθηκε πλήθος ευχών στο πολιτικό του γραφείο από φίλους του. Οπως ήταν λογικό, ο κ. Σαμαράς ερωτήθηκε από πολλούς για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως εύχεται καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν τη γνωρίζει προσωπικά. Σημείωνε, πάντως, την πρόθεσή του να την υπερψηφίσει «εάν ήταν παρών στην ψηφοφορία». 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ