Εξαργυρώνει την ψυχραιμία του ο ΠΑΟ

Εξαργυρώνει την ψυχραιμία του ο ΠΑΟ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά ρυθμού περιπάτου συνέχισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ την πορεία τους προς τον τίτλο, βγάζοντας εύκολα από τα πλευρά τους τα «αγκαθάκια» της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή επικρατώντας 4-2 του Αρη, με τον πρωταθλητή να τους ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, παραμένει έναν βαθμό πίσω και περιμένει να εκμεταλλευτεί κάθε απώλεια του Ολυμπιακού στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ, ώστε να έχει την ευκαιρία να ξαναπεράσει στην κορυφή.

Με την ίδια άνεση προσπέρασε και η ΑΕΚ το εμπόδιο της Λάρισας. Τη νίκησε 3-0 στο ΟΑΚΑ και έμεινε στην ασφάλεια της 3ης θέσης, χωρίς να νιώθει άμεση απειλή από κανέναν, αλλά χωρίς να απειλεί κι αυτή τις δύο ομάδες που προπορεύονται.

Ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής είναι αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός. Νίκησε 1-0 στην Ξάνθη και βρέθηκε για πρώτη φορά στην 4η θέση, έχοντας μάλιστα διαφορά δύο βαθμών από τις ομάδες που ακολουθούν. Οι «πράσινοι» πέτυχαν για πρώτη φορά δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, που στην ουσία είναι τρεις μέσα σε μία εβδομάδα αν προστεθεί και η νίκη-πρόκριση (με θεαματική ανατροπή) επί του ΠΑΣ Γιάννενα στο Κύπελλο. Είναι σε καλό φεγγάρι, διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία τα φετινά «στραβοπατήματα» και έχουν κάθε λόγο να περιμένουν τα καλύτερα στη συνέχεια, όντας πλέον φαβορί για μια θέση στην πρώτη εξάδα, που θα τους επιτρέψει να δώσουν στα πλέι οφ άλλους δέκα ενδιαφέροντες αγώνες με τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις τελευταίες ημέρες σημαντικές νίκες και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι δύο νεαποκτηθέντες, Ανουάρ και Νάγκι, έπαιξαν στην Ξάνθη, πήγαν καλά παρότι είχαν πολύ λίγες προπονήσεις στα πόδια τους και έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Κοντά σε αυτούς αναμένεται σύντομα και ο Γιασίν Αγιούμπ, ένας 25χρονος διεθνής Ολλανδός με μαροκινή καταγωγή, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Φέγενορτ, ήρθε «ινκόγκνιτο» στην Αθήνα, μίλησε με Ρόκα – Δώνη και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους «πράσινους». Μπορεί να παίξει τρεις θέσεις στα χαφ, έχει παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, ενώ είναι διεθνής με την Ολλανδία σε όλες τις ηλικίες κάτω των 23 ετών και με το Μαρόκο στην ανδρική του ομάδα. Ηταν εξαρχής η πρώτη επιλογή του Δώνη, η απόκτησή του θεωρείται υπέρβαση και θα είναι από τους βασικούς άξονες της ομάδας στα επόμενα χρόνια.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής είναι η επιστροφή του ΟΦΗ στις νίκες. Μετά ένα μεγάλο «άσφαιρο» διάστημα, οι Κρητικοί νίκησαν 2-1 στη Ν. Σμύρνη και ξαναμπήκαν δυνατά στο κυνήγι των πλέι οφ.  Ο Ατρόμητος έχασε έδαφος μετά το άχαρο 0-0 με τον Βόλο στο Περιστέρι, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Λαμία δεχόμενη την ισοφάριση (1-1) στο Αγρίνιο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Με τον βαθμό αυτό, ο Παναιτωλικός αύξησε σε τρεις τους βαθμούς της διαφοράς του από τον ουραγό Πανιώνιο και ελπίζει ότι μπορεί να αποφύγει τουλάχιστον τον άμεσο υποβιβασμό.  Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο και την Πέμπτη με την εμβόλιμη 19η αγωνιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή