Κλοπ προς οπαδούς: Πλέον, μπορείτε να κάνετε όνειρα τίτλου

Κλοπ προς οπαδούς: Πλέον, μπορείτε να κάνετε όνειρα τίτλου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα πλέον δεν είναι εάν η Λίβερπουλ πάρει τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ και 19ο συνολικά, αλλά εάν θα καταφέρει να το πάρει με ρεκόρ βαθμών και νικών, όπως πάει να κάνει, καθώς ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση και το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχθές.

Η Γιουνάιτεντ είναι η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να κόψει βαθμούς φέτος από το καλπάζον συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά στο «Ανφιλντ» χθες δεν είχε τύχη. Το τελικό 2-0 ήταν κολακευτικό για την ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, που βλέπει την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του όλο να μεγαλώνει.

Επιπλέον, ήρθε (στις καθυστερήσεις) και το πρώτο τέρμα στην καριέρα του Μοχάμεντ Σαλάχ εις βάρος της Γιουνάιτεντ, για να ξορκίσει επιτέλους την κατάρα που είχε με την ιστορική αντίπαλο των «ρεντς». Το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ ήρθε από τον Φίρχιλ φαν Ντάικ, σε ένα «Ανφιλντ» μεθυσμένο από ευτυχία.

Η διαφορά των «κόκκινων» από τους διώκτες τους αυξήθηκε περαιτέρω, αφού η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας και είναι πια 16 βαθμούς από την κορυφή, ενώ η Λέστερ υπέστη δεύτερη σερί ήττα με σκορ 2-1, αυτή τη φορά στην έδρα της Μπέρνλι, και είναι 19 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, που χρωστάει κι έναν αγώνα. Ετσι οι πρωτοπόροι χρειάζονται 10 νίκες σε 16 αγώνες για να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 1990.

«Πλέον, μπορείτε να κάνετε όνειρα για τον τίτλο», είπε στους φιλάθλους της ομάδας του ο Κλοπ, καθώς εκείνοι τραγουδούσαν «θα πάρουμε το πρωτάθλημα».

«Ολοι μπορούν να πανηγυρίζουν για την κατάσταση αυτή, εκτός από εμάς, δεν είμαστε ακόμη μέρος του πάρτι αυτού», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός.

Εδαφος έχασε και η Τσέλσι, τέταρτη στη βαθμολογία, που ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Νιούκαστλ, ενώ η Γουλβς έπιασε στην πέμπτη θέση τη Γιουνάιτεντ νικώντας 3-2 τη γηπεδούχο Σαουθάμπτον.

Στα άλλα ματς του Σαββατοκύριακου για την 23η ημέρα η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ Αρσεναλ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το ίδιο σκορ σημειώθηκε και στα ματς της Μπράιτον με την Αστον Βίλα και της Γουέστ Χαμ με την Εβερτον, τη στιγμή που η Γουότφορντ με την Τότεναμ κατέληξαν σε λευκή ισοπαλία.

Στο ντέρμπι της ουράς, η τελευταία Νόριτς κατέβαλε με 1-0 την προτελευταία Μπόρνμουθ.

Η δράση στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζεται σήμερα με το λονδρέζικο ντέρμπι της Τσέλσι με την Αρσεναλ και τους αγώνες Μπόρνμουθ – Μπράιτον, Αστον Βίλα – Γουότφορντ, Εβερτον – Νιούκαστλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι και Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον. Η Λίβερπουλ αγωνίζεται την Πέμπτη στην έδρα της Γουλβς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή