Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ – Ικανοποίηση για την επιλογή Σακελλαροπούλου

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ – Ικανοποίηση για την επιλογή Σακελλαροπούλου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά κρίνουν την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έξι στους δέκα Έλληνες (ποσοστό 58%), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Το 31% έκρινε την επιλογή του Κυριακού Μητσοτάκη αρνητικά, ενώ ένα 11% εμφανίστηκε ουδέτερο.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η έρευνα δίνει προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (38% έναντι 25,5%), με τον τελευταίο να εμφανίζεται ενισχυμένος από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse κατά 0,5%. Τους δύο πρώτους ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

Ακόμη, οι Ελληνες πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι αναφορικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας, με το 62% να δηλώνει πολύ/αρκετά ανήσυχο σχετικά με τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% δηλώνει ότι ανησυχεί μέτρια και ένα ακόμη 16% εμφανίζεται λίγο/ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχο.   

Όσον αφορά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, αυτές κινούνται σίγουρα/μάλλον στη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με το 55% των Ελλήνων πολιτών, και σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση σύμφωνα με το 36%.

Ακόμη, οι πολίτες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την στάση της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά και φαίνεται ότι βλέπουν θετικά τον ρόλο της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά ως σίγουρα/μάλλον αρνητική και το 10% ως σίγουρα/μάλλον θετική. Το 64% απαντά ότι βλέπει σίγουρα και μάλλον αρνητικά την στάση της Ε.Ε. και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η στάση της Γαλλίας αξιολογείται σίγουρα/μάλλον θετικά από το 60% και σίγουρα/μάλλον αρνητικά από το 18% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το 49% αναφέρει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων, είναι σίγουρα/ μάλλον σε σωστή κατεύθυνση και το 39% σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή