Ολυμπιακός: Οχι στην ψήφιση ενός νόμου-εκτρώματος

Ολυμπιακός: Οχι στην ψήφιση ενός νόμου-εκτρώματος

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια κυβέρνηση που ενδίδει σε εκβιασμούς και νομιμοποιεί την παράνομη εξαγορά ομάδων από τον Ιβάν Σαββίδη έκανε λόγο ο Ολυμπιακός σε ανακοίνωση-επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ, τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους αρχηγούς των κομμάτων και στους βουλευτές.

Αρχικά, στην επιστολή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, ενώ στη συνέχεια μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας προανήγγειλαν την τροποποίηση των διατάξεων που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστούν με άλλες, που αντί της ποινής του υποβιβασμού θα προβλέπουν αφαίρεση 5-10 βαθμών από τις υπαίτιες ΠΑΕ. Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν και την παραμονή και συμμετοχή των δύο παράνομων ομάδων στο ήδη αλλοιωμένο πρωτάθλημα, επιτρέποντας έτσι σε οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με την παρούσα ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή θέλουμε να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου-εκτρώματος, ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.

Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία».

Ανακοίνωση είχε εκδώσει νωρίτερα και η «Θύρα 7».

• Σε οριστική συμφωνία έφτασαν Ολυμπιακός και Γουλβς για τον Ντάνιελ Ποντένσε, και πλέον απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για να επισημοποιηθεί το deal. Μάλιστα, όπως ανέφεραν αργά χθες αγγλικά ΜΜΕ, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή