Φονική χιονοστιβάδα σε επαρχία της Τουρκίας

Φονική χιονοστιβάδα σε επαρχία της Τουρκίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Τουλάχιστον 38 νεκροί είναι ο απολογισμός από δύο χιονοστιβάδες που έπληξαν την ανατολική Τουρκία σε ένα 24ωρο. Η δεύτερη καταπλάκωσε τα οχήματα ομάδας 50 διασωστών οι οποίοι αναζητούσαν δύο αγνοουμένους από την προηγούμενη θεομηνία. Μία ημέρα νωρίτερα πέντε σοροί είχαν εντοπιστεί κάτω από το χιόνι. Τα 300 μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν τους δύο αγνοουμένους από τη χιονοστιβάδα της Τρίτης σε δρόμο που συνδέει την επαρχία Βαν στην περιοχή Μπαχτσεσαράι. Από τη χθεσινή δεύτερη χιονοστιβάδα τραυματίστηκαν επίσης 53 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής της αρχής διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών και καταστροφών, Οσμάν Ουτσάρ, ενώ ο πρώην βουλευτής της Βαν και νυν σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ήταν μεταξύ όσων γλίτωσαν με τραύματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, αστυνομικοί, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ένας πυροσβέστης και μεγάλος αριθμός αμάχων είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να αυξηθεί.

Ευτυχέστερη έκβαση είχε χθες ένα αεροπορικό ατύχημα κατά το οποίο ένα αεροπλάνο της Pegasus Airlines με 177 επιβάτες ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκοκτσέν της Κωνσταντινούπολης και κατέληξε στον δρόμο. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ότι το αεροσκάφος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, για την ακρίβεια είχε σπάσει σε τρία κομμάτια. Ως εκ θαύματος οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν μέσα από τις ρωγμές. Αν και το αεροπλάνο έπιασε φωτιά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη σβήσουν. Το αεροσκάφος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Σμύρνη και αμέσως μετά το ατύχημα το αεροδρόμιο σφραγίστηκε. Το υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ουδείς σκοτώθηκε και πως όλοι οι επιβάτες διέφυγαν με τραυματισμούς.

Οπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο, το ατύχημα ήταν απόρροια κακής προσγείωσης. Ο διάδρομος ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την Κωνσταντινούπολη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή