ΠΟΛΗ

Θρίλερ στην Αθήνα, τον χειμώνα του ’44

Η Athens Walking Stories στα βήματα του δολοφονηθέντος Κίτσου Μαλτέζου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, η Athens Walking Stories πραγματοποιεί εκ νέου μια αθηναϊκή διαδρομή, που θα μπορούσε να είναι και αστυνομική ταινία. Το πρωινό της 1ης Φεβρουαρίου 1944, ο 23χρονος Κίτσος Μαλτέζος, δισέγγονος του στρατηγού Μακρυγιάννη, ο πιο χαρισματικός από τους νέους της γενιάς του, δολοφονείται έξω από το σπίτι του, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από τους άλλοτε αδελφικούς φίλους και συντρόφους του.

Η δολοφονία του συγκλονίζει την Αθήνα: «Εκείνο το πρωινό χάθηκε το μέλλον της Ελλάδας», θα γράψουν πολλοί. Εβδομήντα έξι χρόνια αργότερα, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης ακολουθεί κατά πόδας τη στερνή διαδρομή του Μαλτέζου και των δολοφόνων του στην ολόφωτη καρδιά της ιστορικής Αθήνας, αλλά και στη σκοτεινή καρδιά της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Μια διαδρομή που ξεκινάει σαν κινηματογραφικό χρονικό και καταλήγει σαν άγριο θρίλερ, καθώς ο κύκλος του αίματος θα ολοκληρωθεί με τη δραματική απόπειρα δολοφονίας ενός από τους φερόμενους ως οργανωτές της δολοφονίας του Μαλτέζου, αλλά και με την εκτέλεση ενός από τους δράστες στην Καισαριανή. Ο περίπατος είναι βασισμένος στο βιβλίο «Κίτσος Μαλτέζος. Ο αγαπημένος των θεών» του Πέτρου Μακρή-Στάικου.

Σημείο συνάντησης: Αγαλμα Μακρυγιάννη, οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 11 π.μ. Συμμετοχή: 15 ευρώ. Πληροφορίες: 6978-186.901 και 6937-160.705. Κρατήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athenswalkingstories.com.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 Πτυχές 
 

Δείτε τις διαδρομές του Ν. Βατόπουλου στο διαδραστικό χάρτη