«Ο εθελοντής» πηγαίνει σινεμά

«Ο εθελοντής» πηγαίνει σινεμά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο εθελοντής» πηγαίνει σινεμά

Δεν πέρασαν παρά μόνον δύο εβδομάδες από τότε που το «The Volunteer» («Ο εθελοντής») του συγγραφέα και δημοσιογράφου Τζακ Φεργουέδερ τιμήθηκε με το βραβείο Costa για το βιβλίο της χρονιάς και η κινηματογραφική διασκευή του φαίνεται πως είναι ήδη στα σκαριά. Η βρετανική εταιρεία παραγωγής House Productions απόκτησε τα σχετικά δικαιώματα και έτσι, η αληθινή ιστορία του Βίτολντ Πιλέτσκι, ενός Πολωνού αντιστασιακού που διείσδυσε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Ο συγγραφέας, που για το βιβλίο του χρησιμοποίησε πλήθος μαρτυριών, ημερολογίων και αρχειακού υλικού, δήλωσε ενθουσιασμένος που ο ανεξύμνητος πρωταγωνιστής του «θα βρει το κοινό που του αξίζει».

Ο «θησαυρός» του Ντίκενς

Υπάρχει εδώ ένα σημείωμα στον μπάτλερ του, με οδηγίες για το πότε και πώς να σερβίρει σαμπάνια, κρασί, τζιν. Ενα μενταγιόν με μια τούφα από τα μαλλιά του, μια επιστολή από τα χρόνια του στη Λωζάννη, μια προσωπογραφία του, μια χρυσή πένα, καθώς και οι πρώτες εικονογραφήσεις του «Ολιβερ Τουίστ». Ή, με τα λόγια της Σίντι Σάγκρου, διευθύντριας του Μουσείου Καρόλου Ντίκενς, ένας «πραγματικός κρυμμένος θησαυρός» από περίπου τριακόσια προσωπικά αντικείμενα του Αγγλου συγγραφέα. Μέχρι πρότινος ανήκαν σε έναν Αμερικανό συλλέκτη, όμως πρόσφατα, με τη βοήθεια δημόσιων και ιδιωτικών χορηγιών, αγοράστηκαν από το ίδρυμα και πλέον εκτίθενται στο κοινό.

Νέα έκδοση με… λίστα για ψώνια

Μια νέα, εικονογραφημένη και διαδραστική έκδοση του «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός) αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury σε συνεργασία με το σχεδιαστικό στούντιο MinaLima τον Οκτώβριο του 2020. Γνωστοί για τη δουλειά τους στη σειρά ταινιών «Φανταστικά ζώα» (επίσης από το σύμπαν του Χάρι Πότερ), οι Μιραφόρα Μίνα και Εντουάρντο Λίμα ανακοίνωσαν ότι η πολυτελής έκδοση θα συμπεριλαμβάνει καλούδια όπως μια λίστα για ψώνια με είδη μαγικής τέχνης, την επιστολή αποδοχής του μικρού μάγου στη σχολή μαγείας Χόγκουαρτς, το κτίριό της σε αναδιπλούμενο χαρτί και πολλά άλλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή