Τσάμπιονς Λιγκ: Οι γίγαντες του ποδοσφαίρου επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα

Τσάμπιονς Λιγκ: Οι γίγαντες του ποδοσφαίρου επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες και κάτι μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στα γήπεδα της Ευρώπης και στις οθόνες μας την προσεχή εβδομάδα, με σημαντικότερη ατραξιόν τη μονομαχία της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Παρί Σεν Ζερμέν την Τρίτη το βράδυ. Η νηστεία των ποδοσφαιρόφιλων τελειώνει μες στις Απόκριες…

Η φάση των 16 του θεσμού μπαίνει σε δύο δόσεις, όπως κάθε χρόνο, με τέσσερις αγώνες την εβδομάδα που έρχεται και άλλους τέσσερις την επόμενη, ενώ οι ρεβάνς ακολουθούν στο διάστημα 10 με 18 Μαρτίου.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, οι αγγλικές ομάδες απόλαυσαν μια μικρή χειμερινή διακοπή της μιας εβδομάδας, και αυτή μοιρασμένη σε δύο Σαββατοκύριακα για τις ομάδες. Αυτό αναμένεται να έχει χαρίσει λίγη παραπάνω φρεσκάδα στις συνήθως καταπονημένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ όταν μπαίνουν στη φάση των αγώνων νοκ άουτ των ευρωπαϊκών κυπέλλων τον Φεβρουάριο. Οι συμμετέχουσες ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα «ξεκουράστηκαν» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά αυτό το τριήμερο θα αγωνιστούν ώστε να επανέλθουν εγκαίρως σε αγωνιστική ταχύτητα.

Αυτό ιδιαιτέρως αφορά τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ. Οι δύο περυσινές φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγουν την ευρωπαϊκή αυλαία για τις αγγλικές ομάδες την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να παίξει με την Ατλέτικο την Τρίτη, ενώ η Τότεναμ υποδέχεται στο Λονδίνο τη Λειψία την Τετάρτη.

Η Λίβερπουλ είναι σαφώς το φαβορί του πρώτου ζευγαριού καθώς είναι (με διαφορά) η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Επειδή όμως έχουν δει πολλά τα μάτια μας από την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, ειδικά μέσα στη Μαδρίτη, ενάντια σε θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους, ας μη βιαστούμε να κάνουμε προγνωστικά. Είναι πάντως βέβαιο ότι και οι δύο αντίπαλοι έχουν τώρα προτεραιότητα την Ευρώπη, καθώς στην Ισπανία η Ατλέτικο έχει ήδη μείνει εκτός τίτλου, ενώ στην Αγγλία η Λίβερπουλ τον έχει ήδη… κατακτήσει.

Η σύγκρουση της Τότεναμ με τη Λειψία αποτελεί αίνιγμα. Με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο η λονδρέζικη ομάδα παρουσιάζεται ανανεωμένη, την ώρα που η Λειψία τα δίνει όλα για να σπάσει την ηγεμονία της Μπάγερν στη Γερμανία. Μοιάζει πάντως ζευγάρι που οι έδρες θα παίξουν ελάχιστο ρόλο.

Την ίδια μέρα με το Τότεναμ – Λειψία, την Τετάρτη, η Αταλάντα υποδέχεται τη Βαλένθια, με την ισπανική ομάδα να φαντάζει επικρατέστερη στο ζευγάρι. Και αν κάποιοι θεωρούν το παιχνίδι αυτό βγαλμένο από το… Γιουρόπα Λιγκ, τι να πει κανείς για το Ντόρτμουντ – Παρί. Η μάχη στη Βεστφαλία το βράδυ

της Τρίτης προβλέπεται γεμάτη γκολ, μολονότι ο Νεϊμάρ μπορεί να χάσει τον αγώνα λόγω τραυματισμού στα πλευρά. Η Ντόρτμουντ είναι στα πάνω της, και όσοι δουν το αμφίρροπο ματς αυτό θα το απολαύσουν.

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της φάσης των 16, δηλαδή οι Τσέλσι – Μπάγερν, Νάπολι – Μπαρτσελόνα, Λυών – Γιουβέντους και η τιτανομαχία Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή