ORIS Lake Baikal Limited Edition

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προστασία και η ορθή διαχείριση του νερού, του υπέρτατου αγαθού που είναι απαραίτητο για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη, αποτελεί από τα πλέον επείγοντα ζητήματα της δεκαετίας που μόλις ξεκίνησε. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF, 785 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό στον τόπο όπου ζουν. Η Oris είναι μία ελβετική ωρολογοποιία με αποδεδειγμένη δράση στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς συνεργάζεται στενά με μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικολογικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας κυρίως στο νερό, την προστασία των ωκεανών και των πλασμάτων που διαβιούν σ’ αυτούς. Τώρα αφοσιώνεται στη μάχη προστασίας των υδάτων, υποστηρίζοντας ένα πρόγραμμα διάσωσης της Βαϊκάλης, της τεράστιας αυτής λίμνης γλυκού νερού στη Σιβηρία.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-1

Για τον σκοπό αυτό εγκαινίασε τη συνεργασία της με το Ίδρυμα της Λίμνης Βαϊκάλης και δημιούργησε το Oris Lake Baikal Limited Edition, ένα συλλεκτικό ρολόι βασισμένο στο υψηλών προδιαγραφών καταδυτικό μοντέλο Aquis. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ρολογιού θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση πόρων για την στήριξη του «Point No.1», ενός προγράμματος του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Ιρκούτσκ για τη διάσωση της λίμνης Βαϊκάλης. Πρόκειται για το πιο μακροχρόνιο σε διάρκεια και πληρέστερο πρόγραμμα παρακολούθησης υδάτων στην ιστορία.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-2

Επικεφαλής του προγράμματος για τη διάσωση της λίμνης Βαϊκάλης είναι η Anastasia Tsvetkova, διευθύνουσα σύμβουλος του Lake Baikal Foundation.

 

Γιατί είναι τόσο σημαντική η Βαϊκάλη, μία λίμνη που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ηλικίας 25 εκατομμυρίων ετών; Γιατί περιέχει το 20 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων γλυκού νερού στον πλανήτη. Είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο με βάθος 1.642 μέτρα, σ’ αυτήν καταλήγουν περίπου 300 ποταμοί και φιλοξενεί χιλιάδες είδη ενδημικής χλωρίδας και πανίδας. Κινδυνεύει ωστόσο σοβαρά από τη ρύπανση, η οποία προκαλείται κυρίως από την ανθρώπινη ανευθυνότητα και τις ανεξέλεγκτες βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-3

«Το νερό είναι η πηγή της ζωής», δηλώνει εμφατικά ο διευθύνων σύμβουλος της Oris, Rolf Studer. «Πιστεύουμε με πάθος στην διαφύλαξή του για τις επόμενες γενιές και στην υπεύθυνη στάση μας ως πολίτες αυτού του κόσμου ώστε να επιφέρουμε θετικές αλλαγές. Κάθε χρόνο αναζητούμε πρωτοπόρους οργανισμούς που μοιράζονται αυτές τις αξίες και εργάζονται για την προστασία των υδάτων του πλανήτη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Λίμνης Βαϊκάλης και που στηρίζουμε το έργο του «Point No.1», το οποίο συνεχίζει την κρίσιμη έρευνά του και αφυπνίζει το κοινό για την μόλυνση και την επείγουσα ανάγκη για καθαρό νερό».

Το ρολόι

Θα κατασκευαστούν μόνο 1.999 αντίτυπα του νέου Oris Lake Baikal Limited Edition, αριθμός που αναφέρεται στο έτος που η Ρωσία ψήφισε τον νόμο για την προστασία της Λίμνης Βαϊκάλης. Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 43,5 mm και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με δακτύλιο από μπλε κεραμικό, ο οποίος «δένει» απόλυτα με το ντεγκραντέ μπλε καντράν.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-4

Εφόσον πρόκειται για καθαρόαιμο καταδυτικό μοντέλο, ικανό να αντέξει σε πιέσεις 30 bar και να παραμείνει στεγανό και λειτουργικό ακόμη και σε 300 μέτρα βάθος, έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να προσφέρει απόλυτη ευκρίνεια και ασφάλεια κατά τη χρήση σε υποβρύχιες αποστολές. Έτσι, τόσο οι δείκτες όσο και οι ενδείξεις των ωρών φέρουν φωτοβόλο επίστρωση με Super-LumiNova®, το θολωτό και στις δύο όψεις του κρύσταλλο φέρει εσωτερική αντι-αντανακλαστική επίστρωση, η ατσάλινη κορώνα είναι βιδωτή με ειδικό προστατευτικό σύστημα και το ατσάλινο μπρασελέ διαθέτει αναδιπλούμενο κούμπωμα με προέκταση ώστε να εφαρμόζει και πάνω από καταδυτική στολή.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-5

Η πίσω όψη της κάσας είναι ατσάλινη, βιδωτή, σκαλιστή και διακοσμημένη με έναν δίσκο αφιερωμένο στη λίμνη Βαϊκάλη.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-6

Και επειδή ο μηχανισμός είναι εξίσου σημαντικός, η Oris έχει εξοπλίσει το μοντέλο με τον αυτόματο Oris 733, ο οποίος διαθέτει ημερομηνία στο 6 και προσφέρει 38 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

ORIS Lake Baikal Limited Edition-7

Το ρολόι προσφέρεται σε μία κασετίνα κατασκευασμένη από φιλικό προς το περιβάλλον χαρτόνι.

Δείτε το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris, εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155), www.rist.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή