Ασκηση για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (βίντεο)

Ασκηση για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (βίντεο)

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης».

Η άσκηση περιελάμβανε την ύπαρξη υπόπτου κρούσματος και την μεταφορά του στο νοσοκομείο αναφοράς (το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου).

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σενάριο της άσκησης, σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από το εξωτερικό προς το Ηράκλειο Κρήτης (με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στις 16:15), δύο επιβάτες παρουσίασαν πιθανά συμπτώματα Κορωνοϊού Covid-19  (βήχα, πυρετό, δύσπνοια) ενώ είχαν ενημερώσει το πλήρωμα του αεροσκάφους πως πρόσφατα είχαν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι σε επαρχία της Κίνας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί υποδοχής, διακομιδής και αντιμετώπισης των ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19, με συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (7η ΥΠΕ), του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) και του (ορισμένου Νοσοκομείου Αναφοράς) Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης «Πα.Γ.Ν.Η.» (όπου και θα διακομισθούν τα ύποπτα περιστατικά Κορωνοϊού Covid-19).

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ παρόμοια άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στα Χανιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, neakriti.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή