ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή στην περιοχή Παγανής, στην έξοδο της Μυτιλήνης προς το κεντρικό νησί. Στο στρατόπεδο αυτό λειτουργούν πολλές εν ενεργεία στρατιωτικές μονάδες και, όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή διαμονή διμοιριών ΜΑΤ, που επέστρεφαν από τις θέσεις όπου διαδραματίστηκαν επεισόδια στην περιοχή του Διαβολορέματος.

Όταν πολίτες που επέστρεφαν από τις διαδηλώσεις αντιλήφθηκαν το γεγονός αυτό, πολιόρκησαν το στρατόπεδο. Ο αριθμός των διαδηλωτών μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε τις 2000 περί τις 8 το απόγευμα. Τότε, και από την πίεση των συγκεντρωμένων που είχαν ανάψει και φωτιές, υποχώρησε η πόρτα της πύλης και επιχειρήθηκε είσοδος των διαδηλωτών μέσα στο στρατόπεδο. Τότε επενέβησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο στρατόπεδο, και με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού με το όχημα τύπου «Άτλας», απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Κατά τις συγκρούσεις, προκλήθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από το στρατόπεδο του στρατιωτικού σχηματισμού που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου. 

Γύρω στις 9.00 το βράδυ, με τη συνδρομή υδροφόρου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν σταδιακά να απεγκλωβίζονται από το σημείο.

Μέχρι αργά τη νύχτα, ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει, ενώ σε απόσταση περί τα 1500 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου, διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούονταν με μικρές ομάδες νεαρών που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν ξανά το στρατόπεδο.

Είχε προηγηθεί, στις 6.30 το απόγευμα, εισβολή σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ στη Γέρα. Την ώρα που οι αστυνομικοί έλειπαν καθώς βρίσκονταν σε υπηρεσία, άγνωστοι  άνοιξαν τα δωμάτιά τους, έβγαλαν τα προσωπικά τους είδη στο δρόμο και τα πυρπόλησαν.

Νωρίτερα σοβαρά επεισόδια είχαν σημειωθεί σε Λέσβο και Χίο. Στην μεν Λέσβο στην περιοχή όπου πρόκειται να ανεγερθεί το κλειστό κέντρο, στη δε Χίο σε ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη Λέσβο, στις 6:30 το απόγευμα, σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων εισέβαλε σε ξενοδοχείο στη Γέρα την ώρα που οι αστυνομικοί έλειπαν καθώς βρίσκονταν σε υπηρεσία, άνοιξαν τα δωμάτια και έβγαλαν τα προσωπικά τους είδη έξω στο δρόμο όπου τους έβαλαν φωτιά.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ