Ακυρώνεται η Watches & Wonders Geneva 2020!

Ακυρώνεται η Watches & Wonders Geneva 2020!

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη διοργανώτρια FHH και παρά το φυσιολογικό σοκ και την απογοήτευση όλων, ήταν κάτι που συζητιόταν πολύ τον τελευταίο καιρό και υπήρχε ως σοβαρή πιθανότητα. Το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης, πρώην SIHH, το οποίο από φέτος μετονομάστηκε σε Watches & Wonders Geneva, δεν θα πραγματοποιηθεί ένεκα της ραγδαίας εξέλιξης του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Επρόκειτο να λάβει χώρα στα τέλη Απριλίου 2020, από τις 25 έως τις 29 του μηνός. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 υποχρέωσαν την Fondation de la Haute Horlogerie, διοργανώτρια του Σαλονιού, να εκτιμήσει τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τους επισκέπτες τόσο κατά τις αεροπορικές και άλλες μετακινήσεις τους όσο και λόγω της μεγάλης συνάθροισης στους κλειστούς χώρους της έκθεσης. Θέλοντας λοιπόν να προστατεύσει την υγεία όλων των επισκεπτών, δημοσιογράφων, εκθετών και των ομάδων τους, αποφάσισε να ακυρώσει την προσεχή Watches & Wonders Geneva καθώς και όλο το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων «In the City» που είχε προετοιμάσει η πόλη της Γενεύης. Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι ήδη εργάζονται για την επόμενη Watches & Wonders Geneva του 2021.

Ακυρώνεται η Watches & Wonders Geneva 2020!-1

Εάν συνυπολογίσει κανείς το υψηλότατο κόστος μίας τέτοιας μεγάλης έκθεσης και την οικονομική ζημία για καθεμία μάρκα ωρολογοποιίας ξεχωριστά αλλά και για την πόλη της Γενεύης, το πλήγμα είναι τεράστιο. Γιατί στο Σαλόνι της Γενεύης παρουσιάζονταν όλα τα νέα μοντέλα της κάθε χρονιάς, εκεί γίνονταν οι δειγματισμοί σε αντιπροσώπους και retailers, ενημερωνόμασταν εμείς οι δημοσιογράφοι, κλείνονταν συμφωνίες εκατομμυρίων και δινόταν και η ευκαιρία στους λάτρεις των ρολογιών να πάρουν μία πρόγευση των νέων δημιουργιών των κορυφαίων μαρκών. Τέλος λοιπόν η Watches & Wonders Geneva για φέτος. Τώρα μένει να δούμε πώς θα χειριστούν το ζήτημα και οι διοργανωτές της Baselworld, της διεθνούς έκθεσης ωρολογοποιΐας και κοσμήματος, η οποία είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα αμέσως μετά τη Γενεύη, στη Βασιλεία από τις 30 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου. Στις αρχές Φεβρουαρίου ο οίκος Bulgari είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την έκθεση, ενώ και πριν από λίγες ημέρες το ίδιο έπραξαν οι Citizen και Bulova. Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν. Θα σας κρατούμε ενήμερους…

Περισσότερες πληροφορίες για την FHH εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή