Λέσβος: Κάτοικοι εμποδίζουν την αποβίβαση μεταναστών στη Θέρμη

Λέσβος: Κάτοικοι εμποδίζουν την αποβίβαση μεταναστών στη Θέρμη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής απέκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής το λιμάνι του οικισμού, μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Παράλληλα, τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο έχουν κλείσει ομάδες κατοίκων από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα αλλά και από την πόλη της Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Οι εκατό και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από όσους έφτασαν στο νησί σήμερα μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται για να διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τους επιβαίνοντες σε δύο βάρκες που οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία να προσεγγίσει στο ΚΥΤ της Μόριας και να τους αποβιβάσει εκεί, καθώς επίσης και τους επιβαίνοντες σε μια βάρκα που κάτοικοι της Θερμής δεν επέτρεψαν να αποβιβασθούν στο λιμάνι της Θερμής και αυτή τη στιγμή ρυμουλκούνται από το Λιμενικό Σώμα σε άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποβιβασθούν.

Στον χώρο των συγκεντρώσεων βρίσκονται στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα», είπε ο κ. Κύτελης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή