Καστανιές Εβρου: Καταστηματάρχες μοίρασαν νερά και κρουασάν στα Σώματα Ασφαλείας

Καστανιές Εβρου: Καταστηματάρχες μοίρασαν νερά και κρουασάν στα Σώματα Ασφαλείας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων και νερών συνέλεξαν και μοίρασαν στα Σώματα Ασφαλείας στον Έβρο τα μέλη του Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος κατέφθασε πριν από λίγο στο συνοριακό σταθμό στις Καστανιές, πρόσφεραν στα αστυνομικά τμήματα Φερών, Τυχερού και Σουφλίου νερά, ξηρά τροφή και ενεργειακά ποτά.

Νωρίτερα, ο ίδιος δήλωσε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχουμε ήδη συλλέξει νερά, κρουασάν και χυμούς και με τρία βανάκια θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι να τα μοιράζουμε, με πρώτο σταθμό τους Κήπους και μετά τις Καστανιές»

Όπως είπε ο κύριος Γεωργιάδης «θα ξανάρθουμε μέσα στην εβδομάδα, καθώς ενημερωθήκαμε από τον Στρατό και την Αστυνομία ότι έχουν ελλείψεις σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά». 

Την ίδια ώρα, τη διακοπή της συγκέντρωσης τροφίμων για τους ένστολους των συνόρων ζήτησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Β. Μαυρίδης, ευχαριστώντας παράλληλα τους πολίτες του Έβρου για «την τεράστια συμπαράστασή τους». 

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνει πως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων «… ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά. Ας περιμένετε να σας ενημερώσουμε αν τυχόν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον. Αν τυχόν κάποια βοήθεια έχει ήδη ετοιμαστεί, την παραδίδουμε στο χώρο του τελωνείου Καστανεών και μεταφέρεται κατόπιν με στρατιωτικά οχήματα στα στελέχη των Ε.Δ. και του Ε.Σ.».

Σημειώνεται ότι εθελοντικές ομάδες από το σύνολο του Νομού, επιχειρήσεις αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα στους ένστολους που συμμετέχουν στη φύλαξη της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, συγκεντρώνουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, τις οποίες και αποστέλλουν στις Καστανιές προκειμένου να διανεμηθεί.

Ως προς τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών συμπαράστασης, ο κ. Μαυρίδης ευχαριστώντας τους διοργανωτές, ζητά να μην πραγματοποιηθούν δεδομένου ότι «…πποιαδήποτε συγκέντρωση απαιτεί την προληπτική παρουσία της αστυνομίας. Ας μην πραγματοποιηθούν για να μην απασχολούνται γι' αυτές αστυνομικές δυνάμεις».

Αποστολή προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο – όπως νερά, ξηρά τροφή και αντισηπτικά – ετοιμάζουν επίσης και άλλοι δήμοι της βόρειας Ελλάδας, όπως ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου. 

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, kavalanews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή