Εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές λόγω κορωνοϊού – Δύο νεκροί

Εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές λόγω κορωνοϊού – Δύο νεκροί

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες εξεγέρσεις σημειώθηκαν και τη Δευτέρα στις ιταλικές φυλακές λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Στην Μόντενα δύο κρατούμενοι έχασαν την ζωή τους από κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων κατά την διάρκεια εξέγερσης που έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ.

Οι φυλακισμένοι διαμαρτύρονται κατά της διακοπής, για προληπτικούς λόγους, των εβδομαδιαίων συναντήσεων με τους συγγενείς τους.

Στη Φότζια της Κάτω Ιταλίας πέντε κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν, αλλά συνελήφθησαν και παλι, σε λίγα μέτρα απόσταση από το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στη Νάπολη, κρατούμενοι ανέβηκαν στην ταράτσα των φυλακών Πότζιο Ρεάλε, ενώ πολλοί συγγενείς τους διαδηλώνουν και ζητούν να δοθεί αμνηστία λόγω κορωνοϊού.

«Μετά τις τροποποιήσεις που υιοθέτησε η κυβέρνηση για τις επισκέψεις στις φυλακές μεταξύ κρατουμένων και των οικογενειών τους εξαιτίας του κορωνοϊού, διεξάγονται διαμαρτυρίες των κρατουμένων», ανακοίνωσε το συνδικάτο των σωφρονιστικών υπαλλήλων (Osappa).

«Είχαμε ήδη προειδοποιήσει για την όξυνση της έντασης στις φυλακές και για το γεγονός ότι ενδέχεται να καταλήξει σε τραγωδία», πρόσθεσε η ένωση συγγενών κρατουμένων Antigone

Επιπλέον, στη φυλακή της Μοντένα τραυματίστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και περίπου 20 μέλη του προσωπικού χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο των φυλακών, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να κλειστούν σε έναν χώρο και να αρπάξουν όπλα, δήλωσε ο Τζιοβάνι Μπαπτίστα Ντουράντε γενικός γραμματέας του Sappe, ενός άλλου συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του στη φυλακή της Μοντένα, το κτίριο «έχει καταστραφεί εντελώς».

Στη φυλακή Φροσινόνε, νότια της Ρώμης, περίπου εκατό κρατούμενοι κλείστηκαν σε χώρο του κτιρίου και η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Οι κρατούμενοι παρουσίασαν έναν κατάλογο με αιτήματα, ανάμεσά τους και τη συνέχιση του επισκεπτηρίου και προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τη διεύθυνση των φυλακών, μετέδωσε το Ansa.

Στη φυλακή Τόρε ντελ Γκάλο στην Παβία οι κρατούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απελευθέρωσαν δεκάδες άλλους φυλακισμένους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή