Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)

Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 μετανάστες και πρόσφυγες, προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχιόνα της Τζιας.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες μπόρεσαν και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ φιλοξενούνται προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο.

Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)-1

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή αναγκάστηκε να προσαράξει στο νησί.

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)-2

Πηγές από το λιμενικό σώμα, αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι οι διακινητές.

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή