UEFA: Οχι πρόωροι τίτλοι στα εθνικά πρωταθλήματα

UEFA: Οχι πρόωροι τίτλοι στα εθνικά πρωταθλήματα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η UEFA συμβούλευσε τις εθνικές λίγκες να ολοκληρώσουν κανονικά τα πρωταθλήματά τους μετά την επανέναρξή τους, όποτε αυτή αποφασιστεί, κι όχι να απονείμουν πρόωρα τίτλους με βάση τη σημερινή βαθμολογία, ούτε να κριθούν οι τίτλοι σε μπαράζ. Γι’ αυτόν τον σκοπό άλλωστε αναβλήθηκε το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τόνισε ο Αλεξάντερ Σέφεριν, πρόεδρος της UEFA.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απέρριψε την ιδέα που είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα για διεξαγωγή μπαράζ για την ανάδειξη πρωταθλητή και τον υποβιβασμό ομάδων. Αυτό δεν ισχύει φυσικά για λίγκες όπως η ελληνική που είχε θεσπίσει πλέι οφ και πλέι άουτ εξαρχής.

Μια παράπλευρη συνέπεια της αναβολής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι η επέκταση της διάρκειας του συμβολαίου του Ρόναλντ Κούμαν με την εθνική Ολλανδίας, κάτι που πλέον δεν του επιτρέπει να δουλέψει από το καλοκαίρι και μετά στην Μπαρτσελόνα, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες.

Το συμβόλαιο του Ολλανδού εκλέκτορα προέβλεπε ότι θα μπορεί μόνο μετά το Euro 2020 να πάει να προπονήσει τους «μπλαουγκράνα», αλλά πλέον αυτό θα αφορά το Euro 2021, καθώς το συμβόλαιο δεν έθετε συγκεκριμένη ημερομηνία, παρά μόνο την ολοκλήρωση του Euro.

Ο ίδιος έκανε τη σχετική αποκάλυψη, προσθέτοντας περιέργως ότι «εγώ πάντως δεν έχω σκεφθεί ούτε δευτερόλεπτο κάτι τέτοιο…».

Ο πρώην αμυντικός, πάντως, πρόσθεσε μία ακόμη διάσταση, υποστηρίζοντας ότι «αν το Euro γινόταν φέτος, δεν θα είχαμε τον [τραυματία] Μέμφις Ντεπάι στη διάθεσή μας, ενώ του χρόνου θα είναι έτοιμος»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή