Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μαδούρο

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μαδούρο

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΪΑΜΙ. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επικήρυξε τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και στενούς συνεργάτες του, απαγγέλλοντας κατηγορίες για τρομοκρατία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Καράκας ότι συνωμότησε μαζί με αριστερούς αντάρτες της Κολομβίας και εμπόρους ναρκωτικών για «να κατακλύσουν τις ΗΠΑ με κοκαΐνη». Οι αμερικανικές αρχές προσφέρουν αμοιβή 55 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του Μαδούρο και του Ντιοσάδο Καμπέγιο, ηγέτη του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.

Αναλυτές συνέδεαν την ακραία για τα διπλωματικά χρονικά κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης με τις έντονες προσπάθειες του Ντ. Τραμπ να επικρατήσει στη Φλόριντα –όπου οι κουβανικής καταγωγής εξόριστοι έχουν ιδιαίτερο ειδικό βάρος– στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή