Θεωρείο (10/04/20)

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βουνάτσου σε… γαλάζιο

Η κ. Βουνάτσου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πανελλαδικά γνωστή όταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ευχήθηκε παραπάνω νεκρούς για να «ισοφαριστεί» η τραγωδία στο Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως πως υπάρχουν και… γαλάζιες εκδοχές της κ. Βουνάτσου. Ο Γρηγόρης Ψαριανός προχώρησε σε μία ανάρτηση που προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου καθώς ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο τέως βουλευτής και πολιτευτής με τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, σημείωσε με τη γνωστή ασάφεια που τον διακρίνει πως θα «είμαι ευγνώμων προς αυτό το σιχαμερό ιό-μικρόβιο» γιατί «θα καθαρίσει κάπως τη χώρα και τον πλανήτη από την ηλιθιότητα, τον λαϊκισμό, τη συριζίαση, τη συνωμοσιολαγνεία, τον τζονσονοτραμπισμό, τη θρησκοληψία…». Η αναφορά του στη «συριζίαση» αλλά και η απαράδεκτη ευγνωμοσύνη προς τον…ιό, προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία ζήτησε από το Μαξίμου να μαζέψει το αμετροεπές στέλεχος.

Δεν… θα λογαριαστούμε μετά

Μένω στα ξεκαθαρίσματα των… λογαριασμών που ονειρεύονται κάποιοι λογω ιού, στα οποία αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξή του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί πως σε τέτοιες περιόδους κρίσης, που συμβαίνουν μία φορά στα 100 χρόνια, είναι καταστροφικό να βάζει κανείς δική του ατζέντα και γι’ αυτό έχει ρίξει τους τόνους. Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 έσπευσε να δηλώσει ξεκάθαρα πως στηρίζει την εθνική προσπάθεια, θέλοντας να στείλει μήνυμα κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο. Με αφορμή μάλιστα το περίφημο «θα λογαριαστούμε μετά» που έχει γίνει και hashstag στα social media, o κ. Τσίπρας σημείωσε πως «κάποιοι ξύνουν τα νύχια τους και από τις δύο πλευρές». Δεν ξέρω βέβαια αν το μήνυμα ελήφθη, γιατί και άλλες φορές έχει σταλεί, αλλά δεν έφτασε στον προορισμό του…

Συμβούλιο της Ευρώπης με κορωνοϊό

Νέα ατζέντα, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα του κορωνοϊού θα έχει η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 15 Μαΐου. Οι προετοιμασίες του όλου εγχειρήματος που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό τον αν. υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται το Συμβούλιο της Ευρώπης, προβλέπουν πως η έναρξη της προεδρίας θα γίνει με συζήτηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας ως υποχρέωση της πολιτείας αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως τον δυτικό κόσμο. Ολες οι δράσεις φυσικά θα γίνουν ψηφιακά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Επικίνδυνα σταγονίδια… σάλιου

Οσοι συμμετείχαν χθες στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, αλλά και όσοι έτυχε να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση, θα διαπίστωσαν κάτι… «παράξενο» στην εικόνα όσων μιλούσαν από το βήμα της Βουλής, καθώς κάτι «γυάλιζε» μπροστά τους στην εικόνα. Πρόκειται για μια ειδική διάφανη κατασκευή που τοποθετήθηκε επί του βήματος, μπροστά από τα μικρόφωνα, ως επιπρόσθετο μέτρο προστασίας έναντι της μετάδοσης του… κορωνοϊού! Το μέτρο αφορά ειδικότερα την προστασία των υπαλλήλων της Βουλής, των πρακτικογράφων, που όπως ενδεχομένως έχετε παρατηρήσει, κάθονται σε ειδικές θέσεις μπροστά και κάτω από το βήμα των ομιλητών, καθώς τους προστατεύει από τα σταγονίδια σάλιου που μπορεί να εκπέμπονται από το στόμα του ομιλητή. «Το περίβλημα το διαφανές που βάλαμε στο βήμα είναι σύσταση από την υγειονομική υπηρεσία της Βουλής για λόγους προστασίας των εργαζομένων πρακτικογράφων», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας.

Ο Βελόπουλος ζητεί… dress code

Για την ένδυση των βουλευτών διαμαρτυρήθηκε, χθες, ο Κυριάκος Βελόπουλος λέγοντας πως δεν του… αρέσoυν οι επιλογές ορισμένων μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας: «Βλέπω πολλούς συνάδελφους εδώ που έρχονται, όπως θέλει ο καθένας ντυμένος, με σανδάλια, με φουλάρια κ.λπ.». Ο Βελόπουλος δεν ανέφερε ονόματα και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να διακριβωθεί ποιος έρχεται με «σανδάλια». Ως προς τα «φουλάρια» ουδείς μπορεί να πει όχι μόνο ποιο είδος φουλαριού ενοχλεί τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, αλλά και αν η χρήση του παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής. Οσον αφορά το «κ.λπ.», κανείς δεν ξέρει ποια είναι «τα λοιπά» ενδυματολογικά που τον ενόχλησαν.

Κυβερνητική αυτοπεποίθηση

Τέλος στη συζήτηση για πρόωρες εκλογές επιχείρησε να βάλει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, απέδωσε τη σχετική συζήτηση «σε φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Η φράση βέβαια για φοβίες αποτυπώνει και την κυβερνητική αυτοπεποίθηση πως αν το αποφάσιζε ο πρωθυπουργός, η διαφορά θα ήταν μεγάλη…

ΣΕΒ καλεί Μαξίμου

Το λουκέτο στη χώρα και στην οικονομία έχει προκαλέσει εύλογο προβληματισμό σε όλους τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς κλάδους, καθώς η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα αυξάνεται. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της στήλης, ο ΣΕΒ έχει στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου τα σχετικά μηνύματα, ζητώντας να εξεταστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 27 Απριλίου, που θεωρείται όπως έχουμε ξαναγράψει ημερομηνία-ορόσημο για τις μελλοντικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή