ΗΠΑ: Επίσκοπος που δήλωσε «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον Covid-19» απεβίωσε από την ασθένεια

ΗΠΑ: Επίσκοπος που δήλωσε «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον Covid-19» απεβίωσε από την ασθένεια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε ο επίσκοπος Τζέραλντ Γκλεν, ο πάστορας Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βιρτζίνια, όπως ανακοίνωσε η εκκλησία την Κυριακή. Ο Γκλεν είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει η κόρη του Μαρ-Γκέρι Κρόλεϊ.

Παρά τις προειδοποιήσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων και τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης, ο Γκλεν είπε σε ένα κήρυγμα στις 22 Μαρτίου, «πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από αυτόν τον φοβερό ιό» και ανακοίνωσε ότι δεν φοβόταν να πεθάνει.

Την επόμενη μέρα ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νορθάμ εξέδωσε εκτελεστική οδηγία απαγορεύοντας όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις 10 ατόμων και άνω.

Στις 4 Απριλίου, η κόρη του Γκλεν δημοσίευσε ένα βίντεο, ανακοινώνοντας ότι τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγός του, η Μαρσιέτια Γκλεν, ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η εκκλησία, που ανακοίνωσε το θάνατο του Τζέραλντ Γκλεν, ζήτησε από τον κόσμο να επιτρέψει στην οικογένεια να θρηνήσει με τον δικό της τρόπο.

«Καθώς θρηνούν την επίγεια γήινη απουσία του οικογενειακού πατριάρχη και του πνευματικού πατέρα τους, έχουν επίσης μέλη της οικογένειας που αγωνίζονται να επιβιώσουν από αυτήν την τρομερή πανδημία», αναφερόταν σε ανάρτηση της εκκλησίας στον λογαριασμό της στον Facebook.

Οι τελικές ρυθμίσεις για τον Γκλεν αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή