«Ισχυρή σύσταση» για μάσκα στα σούπερ μάρκετ, υποχρεωτική στις συγκοινωνίες

«Ισχυρή σύσταση» για μάσκα στα σούπερ μάρκετ, υποχρεωτική στις συγκοινωνίες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάσκα στα σούπερ μάρκετ δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση από τους πελάτες διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας σημείωσε:

«Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες».

Όπως είπε, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

«Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε.»

«Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας πήγαμε καλά, επομένως μπορούμε να σχεδιάζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει.», τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι θα συνεχίσει η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά με το ζήτημα της χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ΜΜΜ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η επιτροπή έχει καταλήξει.

«Σήμερα το απόγευμα θα έχετε ξεκάθαρες τοποθετήσεις για αυτό το θέμα», για να ξέρουν και οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια μιλώντας για το άνοιγμα της οικονομίας ο κ. Πέτσας είπε:

«Έχουμε σκεφτεί πώς θα ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία ξανά. Βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας καθημερινά τις εξελίξεις αξιολογούμε και θα αποφασίσουμε.»

Συγκοινωνίες

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι σε κανένα μέσο μεταφοράς δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση χωρίς μάσκα, 
 
Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης του πλήθους στους σταθμούς. Θα υπάρχουν άνθρωποι στους μεγάλους σταθμούς για να βοηθούν τους επιβάτες να επιβιβάζονται με ασφάλεια.
 
Ο υπουργός είπε ότι τα πρόστιμα θα τα επιβάλει η αστυνομία. Ωστόσο, θα υπάρξει ανοχή στο ζήτημα μεταφοράς ανήλικων τέκνων, ειδικά για τους πολύτεκνους.
 
«Τη Δευτέρα είναι μια δύσκολη μέρα», επεσήμανε συμπληρώνοντας ότι «προέχει η δημόσια υγεία».
 
Τέλος, ανακοίνωσε πως θα δοθεί πιστωτικό σε όσους είχαν προμηθευτεί μηνιαίες κάρτες και δεν τις χρησιμοποίησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή